Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хорошого бухгалтера?

Коли ви ведете бізнес, вам доводиться вести розрахунки з податковою інспекцією, подавати декларації, розраховувати податки та виконувати офіційні формальності. Розум підказує вам, що потрібно присвятити свій час тому, що приносить вам гроші, а податкові розрахунки залишити фахівцям. Допомога хорошого бухгалтера неоціненна в веденні бізнесу. Як знайти бухгалтерську контору, яка ідеально підходить для вас?

Рекомендації

Почніть пошук бухгалтерської компанії з пошуку контактів між людьми, які вже користуються подібними послугами. Рекомендації - найкращий спосіб знайти хорошого бухгалтера. Якщо ваш друг давно співпрацює з конторою, пройшов через перевірки й у чиновників не виникло ніяких серйозних зауважень, то велика ймовірність, що і ви залишитеся задоволені обслуговуванням.

Ви також можете перевірити відгуки в Інтернеті - на форумах і в соціальних мережах. Ви можете зустріти коментарі задоволених або незадоволених клієнтів. На жаль, деякі відгуки можуть бути написані маркетологами або самим власником офісу, але виявити такі відгуки легко.

Обсяг послуг

Подумайте про свої очікування, що вам треба від офісу, чи достатньо вам розрахувати податки та підготувати податкову декларацію, або вам потрібні додаткові бухгалтерські послуги тов, наприклад, облік грантів, виставлення рахунків від вашого імені, подача екологічних звітів. Можливо, для вас важливо, щоб ви могли відправляти документи електронною поштою або телефонувати своєму бухгалтеру в позаурочний час. Запитайте про це до початку спільної роботи. Те, що є нормою в одних офісах, немислимо в інших.

Офіс також повинен "відчувати" ваш бізнес. Наприклад, якщо ваш бізнес ведеться в Інтернеті, а у вашого бухгалтера навіть немає електронної пошти, йому може бути важко зрозуміти специфіку вашого бізнесу і правильно застосувати нормативні акти. Тому шукайте бухгалтера, який мав справу з галуззю, в якій ви працюєте.

Кваліфікація і формальні питання

Після дерегулювання професії бухгалтера навіть неспеціаліст може відкрити бухгалтерську контору. Тому варто переконатися, що людина, якій ви збираєтеся довірити свою податкову звітність, знайома з нею. Але як це зробити, якщо ви не є фахівцем в області бухгалтерського обліку?

Перевірте:

  1. чи є у бюро страхування третіх осіб і досвід ведення бухгалтерського обліку;
  2. чи є у бухгалтера сертифікат.

Після дерегулювання сертифікат не є необхідним, але багато бухгалтерів отримали його ще до зміни правил. Це не гарантує, що бухгалтер львів буде бездоганним, але підвищує ймовірність того, що така людина володіє знаннями в області оподаткування.

Ціна

Ви, звичайно, хочете заплатити якомога менше, це зрозуміло. Однак існує межа, нижче якої неможливо надати якісну послугу, це правило відноситься до всіх галузей, в тому числі і до бухгалтерського обліку. Необов'язково шукати найдорожчий офіс на ринку, але і не варто шукати найдешевший.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.