Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Renault Logan - думки експертів

Renault Логан не можна звинуватити у браку функціональності. Один з найдешевших автомобілів в класі, він забезпечує хороші умови для проїзду чотирьох чоловік, має величезний багажник, щодо динамічний привід і пристойну керованість.

Так, Renault Logan не має навіть ні краплі престижу, а якість використовуваних матеріалів і обробки залишає бажати кращого, але потрібно враховувати вельми щадний підхід виробника до цієї моделі. Це вже точно не сучасний автомобіль, оснащений розумними рішеннями або безліччю відсіків. Однак він компенсує це величезним багажником. Крім того, перед початком виробництва автомобіль пройшов ретельні випробування випробувальної групою Renault. Logan пройшов випробування на далекі відстані в самих різних кліматичних і дорожніх умовах. Результат роботи - висока надійність, зумовленою не найвищим класом деталей, а дуже простий і перевіреної конструкцією.

Внутрішній огляд

Logan випускається в чотирьох варіантах кузова. Базовий седан після доопрацювань перетворився в універсал під назвою MCV. Виглядає не дуже естетично, але функціональність автомобіля збільшилася ще більше. Logan MCV доступний для 5- і 7-місцевих автомобілів. Задні двері була одинарної або замінена двостулкових дверима. На базі Logan роком пізніше були створені дві службові версії: пікап і фургон з вантажним відсіком, що починається відразу за спинками передніх сидінь.

У 2006 році Logan зазнала тонкої підтяжки. У тому ж році був представлений варіант MCV. Основні зміни в моделях седан і MCV відбулися в 2008 році, проте конструкція автомобіля не змінилася. Однак передня частина кузова була змінена, що зробило Логана схожим на молодшого Сондеро. Задня частина також отримала новий бампер, ліхтарі і кришку багажника. Інтер'єр був змінений, щоб нагадувати салон Sondero.

В якості силових установок використовувалися двигуни Renault: бензинові та дизельні. До перших відносяться базовий 1,2-літровий агрегат потужністю 75 к.с. і старіший 1,4-літровий агрегат такої ж потужності. Бензиновий двигун об'ємом 1,6 літра на 87 к.с. або у версії з 16-клапанним циліндром на 105 к.с. В останній можна подавати етанол E85. Дизельні агрегати - це фактично один двигун, відомий по всьому Logan 1.5 dCi, налаштований на 4 варіанти потужності: 68, 75, 85 і 90 к.с.

Підвіска безболісно проста в управлінні. Це шасі, відоме по Renault Clio II. Плита статі запозичена у маленького Renault Modus. Спереду - Макферсон з нижнім поперечним важелем, а ззаду - торсіонна балка. Настроєна підвіска досить зручна і відмінно працює на поганих дорогах. Це було основним припущенням творців моделі Logan, яка завоювала надзвичайну популярність в основному в країні виробника.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.