Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Прилипач: що це таке і навіщо його використовують?

Садові культури кілька разів за сезон необхідно обприскувати захисними складами та добривами. Ефект від їх дії не завжди максимальний: частина робочого розчину з листя стікає на землю або швидко випаровується. Для чого потрібен прилипач і як його використовувати?

Для чого потрібен прилипач?

Прилипач https://lnzweb.com/adhesive - спеціальний поверхнево-активний компонент, який додають до будь-якої робочої рідини, наприклад, до інсектицидних або фунгіцидних розчинів, підживлення. Він збільшує їх зчеплення з поверхнею листової пластини, зменшуючи витрати рідини. Це дозволяє наполовину заощадити на ціні засобів для захисту рослин.

Краще вибирати прилипачі  на сайті надійної компанії, оскільки великий ризик нарватися на підробку або низькоякісний товар в невеликих магазинах або на ринках.

Прилипач в складі робочого розчину:

  1. Сприяє розтіканню крапель, утворенню тонкої рівномірної плівки. Завдяки цьому можна уникнути появи опіків, що виникають під впливом сонячних променів, що потрапили через краплю на лист. Крім того, розтікання сприяє рівномірному розподілу розчину і, як наслідок, більш ефективній його дії.
  2. Утримує рідину на листках навіть при їх крутому нахилі. Розчин не стікає по листовій пластині, а залишається на ній. Прилипач забезпечує надійне зчеплення препаратів навіть з восковим та опушеним листям.
  3. Збільшує час дії розчину. Розпад діючої речовини під впливом кисню сповільнюється завдяки прилипачу. Крім того, основний компонент не змивається опадами.
  4. Покращує сумісність препаратів. При одночасному використанні фунгіцидів та інсектицидів в складі одного розчину виходить стійка рідина, яка зберігає властивості діючих речовин.
  5. Знижує випаровування рідини. Розчин довше зберігається на поверхні листя, а після висихання залишається у вигляді тонкої плівки, нешкідливої для рослин. Крім того, під час обробки найдрібніші краплі не відскакують від листової пластини, а утримуються на ній.

Прилипач не завдає шкоди рослинам: не перешкоджає їх диханню, не знижує освітленість, не шкодить корисним мікроорганізмам.

Як використовувати прилипач?

Перед застосуванням препарату слід ознайомитися з інструкцією і вибрати відповідний метод використання. Прилипач не токсичний для людини, безпечний для тварин, рослин і ґрунтових мікроорганізмів. Ним можна обробляти не тільки надземну частину рослин, а й насіння, бульби, коріння.

Порядок виготовлення робочого розчину:

  1. Основний препарат розводять у воді по інструкції.
  2. Додають до готового розчину прилипач в дозуванні, що відповідає кількості рідини.
  3. Використовують готовий розчин відразу: він не підлягає зберіганню.

Прилипач необхідно включати в робочий розчин в останню чергу, оскільки подальше додавання води призведе до спінення рідини.

Прилипачі - засоби, незамінні для фермерів і дачників. Вони знижують частоту обробок і економлять робочий розчин, підвищують ефективність основних препаратів і продовжують термін їх дії на рослинах. Слід використовувати тільки якісні прилипачі, що не завдають шкоди рослинам і довкіллю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.