Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Виконавчий напис приватного нотаріуса, що це?

Виконавче провадження від приватного виконавця, який ще борг?

Дайте вгадати, раптово ви дізналися, що по відношенню до вас відкрито виконавче провадження приватним виконавцем, і ви поняття не маєте що це за борг і чому з вас стягує фінансова компанія.

Дізнатися ви можете двома способами: отримавши в бухгалтерії вашого роботодавця постанову приватного виконавця про звернення стягнення на доходи боржника (постанова Про звернення Стягнення на заробітну плату, стіпендію та інші доходи боржника) в розмірі 20%, або за допомогою сервісів онлайн - інформування (ДІЯ, Опендатабот).

За рідкісним винятком, постанову Приватного виконавця про відкриття виконавчого провадження прийде вам додому, на вашу місцем проживання. Чому це виняток, адже боржник повинен знати про відкрите щодо нього виконавче провадження, розберемося нижче. Якщо ви потрапили в ситуацію, коли щодо вас було здійснено "виконавчий напис нотаріуса" з тієї чи іншої причини. Вийти зі скрутного становища вам допоможе адвокат Янчук Анатолій Анатолійович. Детальніше - на сайті https://advice.com.ua.

Отже, якщо вам знайоме те, що викладено вище - ви стали «боржником», щодо якого вчинено виконавчий напис нотаріуса по напевно не існуючому боргу. Уклавши кредитний договір, не варто забувати, що навіть в разі закінчення терміну позовної давності (3 роки), банк все одно може намагатися стягнути сумнівний борг у позасудовому порядку. Чи законно це? Ні! Чому сумнівний? Тому що в разі закінчення терміну позовної давності, стягнення за виконавчим написом нотаріуса незаконно.

Закон чітко регламентує випадки, коли нотаріус може зробити виконавчий напис, але на договори, укладені в НЕ нотаріальній формі, це не поширюється. Ми навіть не говоримо зараз про безперечність вимог кредитора, як обов'язкової умови для здійснення нотаріальної виконавчого напису, так само не згадуємо про те, що напис можна зробити за договором, термін дії якого не закінчився, не минуло 3 роки з моменту виникнення у кредитора права вимоги . Напис на кредитному договорі не нотаріальної форми - незаконна!
Така дрібниця не зупиняє фінансові компанії, які всіма силами намагаються стягнути давно забуті борги, викуплені в українських банків.

Процедура така: приватний нотаріус вчиняє виконавчий напис на кредитному договорі, право вимоги за яким викуплені фінансовою компанією.
Виконавчий напис пред'являється до виконання приватному виконавцю, який відкриває виконавче провадження в незалежності від вашого місця проживання.
Відповідаємо на питання, чому боржник не отримує постанову про відкриття виконавчого провадження. Виконавчий документ (напис нотаріуса) пред'являється за місцем виконання: місце знаходження боржника, його майна, отримання доходів.

Не всі приватні виконавці готові приймати матеріали і починати стягнення за виконавчим документом, виданим неналежним особою, а це саме наш варіант, тому що в даному випадку приватний нотаріус не має права вчиняти нотаріальні дії на НЕ нотаріальному кредитному договорі. Саме з цього є певні виконавці, яких це не зупиняє.

Щоб обгрунтувати причини прийняття документів виконавцем, що знаходяться в м. Київ та вказується адреса боржника - м. Київ, береться з голови, абсолютно будь-яка. Не вірите? Подивіться постанову про відкриття виконавчого провадження. У вас її немає? Не проблема, ми звернемося з адвокатським запитом і отримаємо його самостійно.

Напрошується питання: як боротися з приватними виконавцями і приватними нотаріусами? Адвокат ефективно і гарантовано зробить все необхідне для визнання виконавчого напису нотаріуса не підлягає виконанню, а відкриття виконавчого провадження - незаконним. Зв'яжіться з нами і ми надамо кваліфіковану юридичну допомогу і захистимо ваші майнові права.

Зв'яжіться з нами і ми надамо кваліфіковану юридичну допомогу і захистимо ваші майнові права.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.