Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як часто треба міняти або заправляти картридж у принтері

Стандартний офісний лазерний принтер не вимагає заміни картриджу по кілька тижнів. При цьому він друкує не більше декількох десятків копій документації в день. Існують віддалені рішення із застосуванням цифрових платформ, при яких друк відбувається в мінімальному режимі. У таких ситуаціях тонера вистачає на набагато більший термін.

Дуже важливо правильно використовувати принтер відповідно до рекомендацій виробника, уникаючи його перегріву і не піддаючи впливу вологості. Догляд за картриджами дуже важливий: їх необхідно своєчасно обслуговувати і очищати, а також зберігати в спеціальних герметичних пакетах перед і після використання. Більше про картриджі та нюанси їх заправки - на сайті https://www.tss.kiev.ua/order/cartridge-refill/brand-konica-minolta/.

Як зрозуміти, що в принтері закінчується тонер?

Візуально ви не можете оцінити, скільки ще тонера залишається в картриджі, адже це не напівпрозорий контейнер з чорнилом в системі СНПЧ, наприклад. Проте, існують певні ознаки того, що тонер «під кінець».

Перш за все, сам принтер видає попередження спеціальної індикацією про необхідність заміни тонера. Світловий сигнал - це знак, що необхідно викликати майстра по заправці тонерів. Навіть при отриманні такого попередження у вас будете ще кілька днів в запасі, поки картридж остаточно не закінчиться.

Якщо індикація на принтері відсутній або не передбачена, необхідність заміни тонера можна визначити по змінилося в гіршу сторону якості зображення, яке стає бляклим і нерозбірливим. При цьому можна дістати картридж і обережно покачати його для рівномірного розподілу тонера - це дозволить зробити ще пару десятків відбитків.

Як часто потрібно міняти картридж в лазерному принтері?

Кожен колір має свій окремий картридж, і зазвичай його потрібно міняти кожну тисячу сторінок, в надмірну кількість використаного чорнила на сторінку або «живучості» картриджа. Тюнери бувають оригінальними (від опо- оригінального виробника обладнання, тобто від виробника принтера) і сумісними.

Як часто потрібно міняти картриджі в струменевому принтері?

Середній ресурс чорного картриджа для струменевого принтера складає 120 сторінок, кольорового - близько 60 фотографій.

Скільки листів друкує 1 картридж?

На скільки листів вистачає сумісного картриджа

Чи не менше, ніж на кількість копій, заявлених виробником. Тобто до 300, якщо мова йде про кольоровому апараті, і близько 2000 - якщо друкарський блок купується для чорно-білого пристрою.

Чи потрібно міняти картридж?

Картриджі для принтерів і іншим периферійних пристроїв відносяться до категорії витратних матеріалів. Це означає, що з часом їх потрібно буде замінити в будь-якому випадку. І не важливо, приводом цього є закінчення барвника (тонера, чорнила і т.д.)



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.