Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати гранітний пам'ятник

Вибір пам'ятника з граніту можна розділити на 5 етапів:

Вибір матеріалу пам'ятника

Більшість пам'яток виготовляють з 5 видів сировини - з граніту, мармуру, бетону, скла і штучного каменю. Але найнадійнішими і довговічними вважаються пам'ятники з граніту.

Властивості граніту, завдяки яким пам'ятники служать багато років:

  1. стійкість до впливу зовнішнього середовища
  2. стійкість до перепадів температур
  3. мінімальне вологовбирання
  4. природний блиск
  5. міцність

На сьогоднішній день найпопулярнішим гранітом для виготовлення пам'ятників є карельський габбро-діабаз. Він має благородний чорний колір, на якому гравірування зображення виходить надзвичайно красивою. Щоб замовити памятник в Тячеві - переходьте за посиланням.

Вибір фігурного пам'ятника складний і тривалий процес, так як підібрати варіант, який сподобається відразу декільком родичам дуже складно. Простіше відібрати 5-7 варіантів з каталогу і відкидати варіанти, які не сподобаються більшості.

Обеліски

Обеліски вдають із себе вертикальні споруди з граніту, зменшуються до верхівки. На обеліск зазвичай наносять ПІБ і дату смерті, рідше на обеліск наносять фотографії. Обеліски, як правило коштують досить дорого, у порівнянні зі стандартними пам'ятками через трудомісткість виконання. Замовляють обеліски дуже рідко.

Статуї або скульптури

Статуї або скульптури встановлюють на могилу дуже рідко, так як вартість таких виробів починається від декількох сотень тисяч рублів залежно від розміру статуї. Іноді на виготовлення статуї йде кілька місяців. Спочатку виготовляється ескіз або зразок в зменшеному вигляді, а тільки потім після узгодження з замовником, приступають до виготовлення статуї в повному масштабі. Транспортування таких виробів, як правило вимагає додаткових зусиль - упаковки і кріплення.

Вибір виду портрета - гравірування або фотокераміка

Портрети наносяться на пам'ятник бувають двох видів: гравірування і фотокераміка. Гравірування в свою чергу ділиться на ручне гравірування і механічну. Ручне гравіювання вважається найнадійнішою і довговічною, так як наноситься більш глибоким шаром. Художник робить портрет гравірувальним верстатом, що нагадує олівець.

Завдяки йому художник за рахунок глибини та концентрації точок гравірування отримує різні відтінки від білого до темно-сірого. Якість портрета при даному виді гравіювання безпосередньо залежить від досвіду художника і його таланту. Якщо гравіровщіка помиляється, то намальовану гравіювання вийде зняти тільки нової поліруванням пам'ятника. Також якість гравіювання залежить від якості фотографії - чим більше дозвіл фотографії, тим вища якість.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.