Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Красива усмішка: розкіш чи життєво важлива необхідність?

Іноді можна зустріти думку, що білосніжна усмішка необхідна тільки голлівудським акторам. Звичайна людина в повсякденному житті може собі «дозволити» зубний камінь, темну емаль або навіть карієс. 

Ця думка є невірною. Білосніжна усмішка необхідна в сучасному світі, оскільки вона вкрай важлива для правильної самооцінки і коректної соціальної взаємодії. А для створення білосніжної усмішки вам може знадобитися лікування, установка виниров або відбілювання.

Усмішка як елемент соціальної взаємодії

Будь-яка соціальна взаємодія - від знайомства з симпатичним представником протилежної статі до отримання довідки в державній організації з назвою-абревіатурою з півдюжини букв - супроводжується не тільки передачею інформації, а й встановленням емоційного контакту. Саме за останній і відповідає людська міміка.

Усмішка використовується людьми для досягнення різних цілей:

  1. Викликати довіру.
  2. Продемонструвати ввічливість.
  3. Збільшити власну привабливість.

В цілому усмішка - один з основних способів встановлення соціального контакту. Однак вона «працює» тільки в тому випадку, коли у людини немає значних дефектів порожнини рота. Усмішка, що оголює жовті або гнилі зуби, навпаки, викликає огиду. І причина набагато цікавіша, ніж здається на перший погляд.

Відраза - одна з емоцій, яка сформувалася у людини еволюційно в якості захисного механізму. Вона з'явилася як одне з втілень функції самозбереження. Первинна огида («вроджена») направлена на захист людини від інфекційних захворювань. Люди відчувають первинну огиду при погляді на потенційно небезпечні речі. Наприклад, їм не подобаються нечистоти та зіпсовані продукти, оскільки вони можуть служити переносниками інфекції. Також люди відчувають відразу до павуків, змій і жаб, бо розуміють, що вони можуть бути отруйними та небезпечними.

Брудні і гнилі зуби розглядаються людьми як джерело інфекції (і, в принципі, це недалеко пішло від істини - карієс викликається бактеріями Streptococcus, які також є причиною системних захворювань і ослаблення імунітету). При цьому відчуття відрази поширюється на весь об'єкт.

Простіше кажучи, якщо ви побачите людину з гнилими зубами, ви будете відчувати відразу до людини, а не до її зубів.

Чому усмішка важлива для комунікацій?

Посміхаючись, людина прагне встановити соціальний контакт. Але якщо у неї жовті або пошкоджені зуби, вона замість уього отримає негатив і огиду. Це може дуже сильно вдарити по самооцінці - багато людей з дефектами зубного ряду починають відчувати стреси та депресивні розлади.

У сучасному світі правильно встановлені соціальні комунікації допомагають досягти великих результатів на роботі та в навчанні, знайти нових друзів, отримати допомогу у важкій ситуації, познайомитися з коханою людиною. І без усмішки ніяк не обійтися.

Професійне лікування і відбілювання зубів у стоматологічному центрі

У стоматологии Подол Lux Dentica ви можете вилікувати та відбілити зуби - щоб ваша усмішка була білосніжною! Спеціалізовані центри використовують найсучасніші підходи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.