Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кейтерінг на корпоративі - зробіть корпоратив крутим і незабутнім

З нашого досвіду «правильний» кейтеринг підсилює враження учасників до небес і зміцнює лояльність. Як підійти до цього питання - в черговий авторській колонці.

У Києві щодня проходить від 15 до 40-50 ділових заходів, на яких гості їдять. Якщо ви приділите увагу концепції харчування, і вона буде підтримувати концепцію заходу - корпоратив запам'ятають, і ви досягнете своєї мети.

Розглянемо кілька можливих варіантів, які пропонує https://dzyga-catering.com.ua/.

1. Фестивалі, пікніки і рейвах - стиль «стріт-фуд»

Корпоратив у фестивальній стилістиці, пікнік або рейв - відкритий простір, дух свободи, драйв, божевільні інсталяції та конкурси, окремі стилізовані зони для відпочинку. Те, що люблять «мілленіали», «ігреки» і з інтересом і задоволенням тепер споживають і «ікси».

З нашого досвіду, різноманітність, ефект участі і причетності до готування дає стилізація під «стріт фуд», наприклад:

  1. хот-доги на відкритому вогні
  2. «1000 і 1 вид шаурми»
  3. піца (на корпоративних святах стало модно готувати в печі на живому вогні)
  4. шашлики і овочі гриль,
  5. поп-корн і цукрова вата, «станції» з морозивом і багато іншого.

Обов'язково влаштуйте літній бар. Робіть незабутні смузі і лимонади, «прокачувати» їх корпоративної та галузевої айдентіка!

Фантазію тут обов'язково повинні включають та підрядники-івентери, і співпрацюють з ними служби кейтерингу. Спробуйте придумати з кейтерингом нове, здивуєте учасників корпоративу, і наступного разу ви не повернетеся до «прісної» подачі!

2. Концептуальний захід і «ситна кухня»

Що, якщо у вас відкритий майданчик, концептуальне захід (літній варіант «Октоберфесту»? Чому б і ні) і потрібно «народна ситна кухня»? Тільки «стріт-фуду» недостатньо - концепцію заходу підсилюйте стилізованої під подія кухнею:

  1. шашлички трансформуються в ковбаски і міні-котлетки,
  2. подача йде 50-сантиметровими ароматними тарілками - створюйте візуальний обсяг і різноманітність
  3. додавайте оформлення «народним» гарнірів (тушкованої капусти, печеному картоплі)
  4. соуси використовуйте авторські, не менше 15 різновидів
  5. хай живуть рульки, ніжки і велика «народна екзотика» з нестандартною подачею

З приготування страв робиться шоу в концепції заходу - це «заводить» гостей і учасників запахами, видовищем і дією.

Типова помилка - неузгодженість концепції та кейтерінгу

Пам'ятайте, що якщо концепція і кейтеринг створені окремо, то вони послаблять ефект заходу - їх неузгодженість зіграє проти замовника.

Приклад. До корпоративу в стилі «італійської вечірки» замовляється стандартна фуршетна («європейська») подача. Нудно? Так. Економія бюджету? Ні.

Що зробити, щоб виправити ситуацію?

Зберіть інформацію про італійських відкритих святах - там стандартним фуршетом і не пахне. Фотографії та ролики свят дадуть вам потрібні асоціації: «сім'я», «дружба», «будинок» ... І виглядає це чудово і неймовірно смачно. Навіть хліб.

Італійське свято?! Відкриємо вам секрет, що пасту можна робити у великих ємностях (так-так, у нас в Києві теж можуть це робити). Або у великому колі пармезану, з дрібними видами паст. Приготувати італійські закуски, піци з печі (або придумати альтернативу). Сири, напої, сангрія...

Генеруєте ідеї, вписуєте в концепцію заходу, і тільки потім підганяєте під бюджет - якщо робити цікавий захід, то цікавим і надихаючим він буде від початку і до кінця!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.