Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хороше біле вино?

Як правильно вибрати вино, щоб трапеза була ідеальною? Воно має неодмінно служити доповненням до смачних страв і створювати приємну атмосферу. Зараз ви дізнаєтеся, як визначити якість білого вина, щоб після відкриття пляшки залишитися задоволеним своїм вибором. Чому саме біле?

Білі сорти вин так само корисні, як і червоні. Вони зроблені з сортів білого і червоного винограду. З ягід знімають шкірку, щоб надати напою золотистий колір. Помірне його вживання очищає кровоносну систему, запобігаючи атеросклерозу. Придбати хороше біле вино ви можете, перейшовши по ссылке вже зараз.

Вибір білих вин за кольором

Коли ви пробуєте вино, спершу потрібно подивитися на колір напою в склі. Колір білого вина може розповісти вам про процес створення і витримки нітрохи не менше, ніж етикетка на пляшці. Білі вина, які мають світло-зелений або блідо-солом'яний колір, швидко відокремлювалися від шкірки, насіння і стебел. Вони стануть класичними освіжаючими, легкими та білосніжними аперитивами.

Білі вина, які мають глибокий золотистий або жовтий колір, могли піддаватися впливу шкірки, насіння і стебел довше під час обробки або були витримані в дубових бочках. Цей метод посилить смакові якості вина і довше збереже їх. Наприклад, всім відоме Шардоне є неймовірно популярним білим сортовим вином, бо витримується часто в дубі, дозволяючи вину розвивати свої класичні аромати дуба, ефірних олій, цитрусових і ванілі.

Кращі сортові білі вина:

  1. Chenin Blanc;
  2. Chardonnay;
  3. Gewurtztraminer;
  4. Muscat;
  5. Sémillon;
  6. Sauvignon Blanc;
  7. Pinot Grigio/Gris.

Вибір білих вин за стилем

Що таке стиль вина? Винний стиль передбачає спосіб виготовлення напою і його приналежність до певного типу. Приклад впливу стилю вина - різниця між вином Pinot Grigio і Pinot Gris. Обидва зроблені з такого ж сортового винограду, але мають зовсім різні відтінки смаку.

Стилі білого вина включають:

  1. Bold Oaked Whites - вони насичені та мають глибокий і складний смак. На додаток до Chardonnay, сміливі білі вина Bordeaux, Sémillon і Sauvignon Blanc - приклад багатих білих вин.
  2. Crisp Whites - це легкі насичені сухі вина з яскравою кислотністю і чистими «хрусткими» ароматами.
  3. Sweet Whites - мають середнє тіло з вираженими ароматами свіжого соку. Ці сухі вина не такі солодкі, як десертні. Класичний приклад - Riesling.
  4. Sparkling Wines - є шипучими винами та виготовляються з купажу різних сортів, включаючи Chardonnay і Pinot Noir.

Тепер ви розбираєтеся в білому вині достатньо, щоб не розгубитися при величезному виборі в магазині, блиснути знаннями перед друзями або просто забезпечити приємний і незабутній вечір. Пам'ятайте, що не потрібно гнатися за іменитими назвами та етикетками - потрібно пробувати, адже вино - це акомпанемент життєвого досвіду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.