Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як проходять рішення у приватних виконавців в Україні

Виконання судових рішень - невід’ємна складова відновлення справедливості та повернення позивачеві його власності після винесення судом вироку. В Україні впроваджена змішана система виконання, що передбачає можливість залучення не тільки службовців державних органів правочину, але й приватних юристів. Після подібної реформи спостерігається суттєве збільшення кількості виконаних судових рішень як у примусовому порядку, так і добровільно: згідно з статистикою найкращі результати стосуються стягнення аліментів.

Приватні судові виконавці: особливості роботи

Приватний виконавець https://fakt.org.ua/uk/ - особа, уповноважена державою здійснювати передбачені чинним законодавством дії для примусового виконання рішення суду. Державний орган правосуддя видає стягувачу виконавчий лист, на основі якого можливе звернення до державних або приватних спеціалістів.

Відмінністю приватних державних виконавців є те, що приватний юрист має право відмовитись від надання допомоги клієнтові, в той час, як працівник ДВС зобов’язаний виконувати усі рішення. Через брак часу і надвисоке навантаження на службовців Державної виконавчої служби суттєво страждає їх ефективність, чого не спостерігається при роботі із приватним виконавцями в Україні, які мають право самостійно обирати справи в залежності від їх складності.

Ще одна відмінність - фінансування. Якщо робота державних службовців фінансується державою коштами з бюджету, приватний виконавець повинен витрачати власні кошти на отримання витягів, канцелярію та поштову кореспонденцію. Саме тому спеціалісти починають свою роботу після сплати авансу, який витрачається на усі потреби для реалізації судового рішення. Також потрібно зазначити необхідність оплати послуг приватних виконавців, яка складається з основної та додаткової частин. Основна частина формується з фіксованої суми та відсотка від стягуваного боргу або вартості майна, і встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Ви можете звернутись за допомогою до спеціалістів громадської неприбуткової організації "ФАКТ" - кваліфіковані юристи проконсультують та оберуть оптимальний спосіб розв’язання вашої проблеми у найкоротші терміни. На сайті приватних виконавців https://fakt.org.ua/ ви можете ознайомитись із детальною інформацією про кожного члена організації та дізнатись про умови співпраці. "ФАКТ" гарантує:

  1. Швидке та якісне виконання судового рішення.
  2. Захист прав своїх клієнтів.
  3. Застосування у своїй роботі методів, передбачених законодавством.

Повноваження приватного виконавця

Юрист має право здійснювати діяльність лише після внесення у Єдиний реєстр приватних виконавців. Хоч повноваження спеціаліста і вважаються доволі широкими, не завжди він має можливість ними скористатись: суд може відмовити приватному виконавцеві у наданні можливості примусового входження на приватну територію боржника та скасувати запит на обмеження його виїзду за межі країни. Це ж стосується банківських та фінансових установ, які мають право не надавати інформацію про стан рахунків людини та проведені нею фінансові операції за певний період часу, обґрунтовуючи це банківською таємницею.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.