Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що потрібно знати про сендвіч-панелі?

Сьогодні будівельна сфера є однією з самих, якщо не найбільш затребуваною. Адже майже все, що нас оточує, є результатом розвитку та нових будівельних технологій. Крім інструментів і різних будівельних технік, у цій сфері також величезну роль відіграють матеріали, адже здебільшого саме від них залежить результат побудованого об'єкта. Сьогодні на ринку з'являється все більше і більше нових, практичних матеріалів, одним з яких є сендвіч панелі. Дізнатись, які зараз актуальні ціни на сендвіч панелі, можна за посиланням.

Оздоблення будь-якої будови має виконуватися за допомогою матеріалів, які легко витримують вплив атмосфери, мають привабливий зовнішній вигляд, а також прості в установці. На ринку представлено багато варіантів, але часто люди обирають фасадні сендвіч-панелі. Вони дозволяють прикрасити будь-яку будову, підвищують її теплоізоляційні характеристики, а також мають довгий термін служби. Їх можна використовувати навіть для обшивки каркаса, що дозволить заощадити на будівництві житлового будинку.

Що таке сендвіч-панелі?

Вони представлені спеціальним оздоблювальним матеріалом, що складається з декількох шарів. Панелі можуть застосовуватись усередині або зовні будівлі. Вироби для зовнішньої обробки будинку виготовляються з міцних і зносостійких матеріалів, а також оснащуються утеплювачем.

Зовнішній шар панелей представлений жорстким та профільованим матеріалом. Він забезпечує захист будинку від механічних пошкоджень. У середині розташовується теплоізоляційний прошарок, для створення якого застосовується мінеральна вата або інші аналогічні матеріали. Зсередини панелі покриваються міцним шаром захисту, причому покриття може бути гладким або ребристим.

Всі листи з'єднуються за допомогою пресування, яке може бути холодним або гарячим. Додатково використовуються клеючі речовини, які не завдають шкоди навколишньому середовищу. Побудувати будинок за допомогою сендвіч-панелей просто і швидко, а також цей варіант підходить для людей з обмеженими фінансовими можливостями. При цьому вийде будівля, яка є довговічною, красивою, теплою та безпечною для проживання.

Сендвіч панелі далеко не новий матеріал, його почали використовувати ще в 1930-х роках, але на нашому ринку він тільки починає набувати популярності, тому багато хто може не розуміти про що саме зараз йтиметься. Сендвіч панелі – це будівельний утеплений матеріал, що має надійну та практичну конструкцію. Усього він складається з трьох шарів, два шари міцного матеріалу, та шар утеплення між ними.

Як ми раніше згадали матеріал має тришарову конструкцію, а саме утеплювач, та два профільні міцні шари. І якщо з другим випадком все більш-менш зрозуміло, то з теплоізолятором є де розібратися. Почнемо з того, що в ролі утеплювача для сендвіч панелі може виступати аж 5 інших матеріалів, розглянемо їх:

  1. Скловолокно;
  2. Поліпропілен;
  3. Мінеральна вата;
  4. Пінополістирол;
  5. Пінополіізоціанурат.

Якщо говорити про вибір з цих варіантів, то все залежить тільки від ваших уподобань та бюджету. Якщо ви не можете самі визначитися з вибором, то «Компанія Метал Профіль» завжди зможе допомогти вам консультацією.

Область застосування

Однією з причин популярності цього матеріалу є його багатофункціональність, адже його можна використовувати в багатьох частинах. З цього матеріалу виготовляють стіни, перегородки та дахи. Використовувати такий матеріал можна майже у всіх типах будівель, у різних погодних умовах. Матеріал має високу екологічність та пожежостійкість. Також варто згадати, що сендвіч панель – це дуже міцний і стійкий матеріал, тому його можна застосовувати в районах з високою ймовірністю землетрусів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.