Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як грамотно відкрити бізнес у Польщі

Реєстрація компанії в ЄС відкриває перед інвестором багато можливостей у вигляді торгівлі на європейських ринках, вигідного управління інтелектуальною власністю, диверсифікації ризиків, доступу до розвиненої банківської інфраструктури.

Польща вважається одним із найпривабливіших місць для інвестицій у центрі Європи, а також однією з небагатьох країн, які зберегли свою стабільність протягом усієї економічної кризи. Реєстрація компанії в Польщі – оптимальний вихід, якщо потрібний бізнес у ЄС. Які кроки потрібно зробити, щоб уникнути помилок на старті? Детальніше про це можна дізнатись здесь.

Іноземні інвестори, які концентрують свою діяльність у галузі досліджень та розробок, захисту навколишнього середовища, відновлюваних джерел енергії, мають можливість скористатися спеціальними податковими пільгами від польського уряду. Податкові пільги також надаються підприємствам, що у спеціальних економічних зонах.

Польща є стабільною державою, яка є членом Європейського Союзу і протягом останніх років демонструє стійкі показники економічного розвитку. Саме тому дана країна стала популярною в бізнес-колах і цікавою підприємцям-початківцям. Це цілком логічно, оскільки у Польщі створено всі умови для того, щоб залучати малий та середній бізнес, а також зарубіжних інвесторів.

Адекватні умови за розміром статутного капіталу

Створюючи юридичну особу в Польщі, як і в інших країнах, власник зобов'язаний вносити на рахунок якусь суму у вигляді статутного капіталу. Станом на 2021 рік у Польщі ця цифра складає 5000 злотих (мінімальний розмір). І це дуже вигідні умови для європейської країни. Наприклад, в Угорщині мінімальні вимоги до СФ встановлено на рівні 150 тисяч євро.

Таким чином, у Польщі легше мінімізувати витрати на старті відкриття бізнесу та заощадити гроші на проведення гідної рекламної кампанії чи маркетингових заходів. Наймання польських громадян є обов'язковим У деяких країнах однією з умов створення фірми для підприємця, який не є резидентом країни, є створення певної кількості робочих місць для громадян цієї держави. Іншими словами, якщо фірма створюється, наприклад, у Норвегії, то підприємець має забезпечити роботою ще двох норвежців.

У Польщі є деякі нюанси, пов'язані з картою побуту, але загалом немає законодавчої норми, яка зобов'язує наймати поляків на роботу. Це дає можливість ІП вести бізнес самостійно або взаємодіючи з громадянами будь-якої країни на власний розсуд.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.