Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види кейтерінгу

Кейтеринг можна класифікувати за кількома напрямками. Залежно від ознак, важливих у час. Є кілька відомих класифікацій.

З посадових інструкцій:

  1. Готуємо на місці та надаємо послуги кейтерингу. Усі страви готуються на власних обладнаних кухнях, потім кур'єри чи офіціанти доставляють їх замовнику. Також ви можете замовити послуги кейтерингу.
  2. Готові та обіди на відкритому повітрі. Їжа готується біля замовника. Кейтерингова компанія привозить із собою все необхідне обладнання, персонал та інгредієнти. Під час заходу їжу подають офіціанти та служба підтримки клієнтів.
  3. Доставка готових страв. Їжа готується на території кейтерингової компанії та доставляється лише до замовника. Стандартна схема живлення. Найчастіше така система використовується спільно з бюджетними установами чи регулярними постачаннями для бізнес-сегменту.

За типом послуг розрізняють:

  1. Організація заходів – обслуговування заходів. Замовляється на весілля, вечірку чи конференцію. Це одноразова послуга, пов'язана з конкретною подією. Замовити можна на сайті okcatering.com.ua/barbekyu.
  2. Офісне харчування (офісне харчування) - це довгострокова послуга для компаній та організацій, що не мають власних їдалень та їдалень. Включає в себе щоденну доставку обіду всім співробітникам компанії. Цей вид громадського харчування займає 80% ринку і лише зростає. Під час підписання договору обумовлюється меню та умови доставки.
  3. Транспортне харчування - забезпечення харчуванням співробітників поїздів / літаків та пасажирів. Це доставка їжі при від'їзді або періодична доставка їжі в дорозі.
  4. Кулінарний кейтеринг - це приготування страв на власній кухні та їх доставка. Це часто практикується на стадіонах і кінотеатрах, коли глядач може замовити їжу прямо на місці. Популярний формат у Європі.

Є багато інших незалежних типів окремих підприємств комунального харчування:

  1. Промислове громадське харчування - це обслуговування закладів та закладів, які мають власні їдальні. Замовити готову їжу та доставити її здебільшого вигідніше, ніж утримувати штат власних кухарів.
  2. Харчування для дітей - харчування для дитячих свят, шкіл та таборів. Відрізняється меню та оздобленням. Зазвичай враховується вік дітей, і продукти будуть поживними та корисними.
  3. Кальянне харчування – оренда кальяну та виїзд на територію замовника. Зазвичай це доповнення для ділових зустрічей та весіль. А ще приходять спеціально навчені кальянники, які проведуть майстер-клас та сигарний сервіс під ключ».
  4. Еко-кейтерінг – класичний кейтеринг з упором лише на здорову їжу. Більшість клієнтів є офісними працівниками, які отримують їжу з натуральних продуктів. Його можна розділити на два напрямки: спортивне харчування та класичне здорове харчування.
  5. Вегетаріанське харчування таке саме, як і класичне, тільки з вегетаріанським меню. В Україні він поки що не користується великою популярністю.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.