Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навісне обладнання для трактора та види техніки

Сьогодні поговоримо про навісне обладнання для трактора та види техніки. Обійтися без використання тракторів у сільському господарстві, будівництві та інших галузях практично неможливо. Вони мають високу потужність і здатні впоратися з поставленими завданнями в найкоротший термін. Додатково вони можуть оснащуватись навісним обладнанням, що підвищує функціональність тракторів.

Яке навісне обладнання для трактора може використовуватись?

Вибір навісного обладнання для трактора залежить від того, які перед ним стоять завдання. Для сільгосптехніки застосовуються сівалки, культиватори, підгортачі, картоплесаджалки.

Для тракторів, залучених до дорожнього будівництва, купуються відвали, стріли, ковші, пили. Для будівельної техніки застосовується розпушувачі, різні лебідки, ковші та інше. А придбати отвал для трактора ви можете, перейшовши за посиланням вже зараз.

Види тракторів.

Ця техніка відрізняється за кількома основними показниками. Це:

  1. варіант рушія;
  2. тип кістяка;
  3. тяговий клас;
  4. призначення.

З урахуванням наявних особливостей, трактори можуть залучатися до виконання різних завдань.

Класифікація:

  1. За типом руху. В даному випадку трактори класифікують на колісні та гусеничні. У першому випадку на техніці встановлено колеса, а у другому – гусеничні стрічки. Колісні варіанти застосовують для робіт у міських умовах, на асфальтованій поверхні. Гусеничні трактори більш потужні, і призначені для виконання більш трудомісткої роботи. Вони відносно легко пересуваються вологим ґрунтом, не заглиблюються в нього і практично не завдають шкоди ґрунту за рахунок рівномірного розподілу маси на гусениці.
  2. Класифікація за варіантом кістяка. Центральна частина, на яку розподіляється все навантаження, називається остов або рама. На цей елемент закріплюються механізми, агрегати техніки. За варіантом кістяка трактора розрізняють рамні та безрамні трактори. перший тип кістяка характерний для гусеничної техніки. Вона стає важчою, проте полегшується її ремонт, адже для заміни деталі не доведеться розбирати весь агрегат. Рама має вигляд поздовжніх лонжеронів, на які фіксується основна частина механізмів. Безрамний кістяк являє собою з'єднаний корпус двигуна та трансмісії. В результаті утворюється загальна конструкція, на яку закріплюються інші механізми. Подібна техніка має невеликі розміри, але виконати їх ремонт досить складно, бо він часто передбачає повний розбір основного корпусу. Також існують напіврамні трактори. Такий тип кістяка має вигляд декількох литих корпусів, на які фіксуються основні частини великих деталей та лонжерони для встановлення силового агрегату. Перевага цього варіанта в тому, що основні агрегати трактора можна обслужити без особливих проблем. Але дістатися до другорядних деталей буде так само проблематично, як і у випадку з рамним варіантом.

Інші показники (тяговий клас та призначення) визначають, де може використовуватися трактор, і яка у нього буде потужність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.