Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості проходження медкомісії для моряків

Моряків, які виходять в море, чекають численні виклики та небезпеки. Вони повинні бути готові до роботи в умовах, де відсутній зв'язок зі світом, де погодні умови змінюються досить швидко, і де безпека та здоров'я залежать від їхньої готовності та фізичного стану. Саме тому, медкомісія для моряків є обов'язковим етапом перед виходом у море.

З чого складається морська медкомісія?

Медкомісія — це комплексна перевірка стану здоровʼя моряка перед виходом в море. Складається ця процедура з таких етапів:

  1. Перевірка зору та слуху;
  2. Епідеміологічний контроль;
  3. Визначення психічного статусу;
  4. Перевірка здоровʼя опорно-рухового апарату;
  5. Визначення наявності хронічних хвороб та ступеню їх активності;
  6. Сенсорно-моторні реакції, когнітивні функції;
  7. Вакцинація при потребі (COVID-19, жовта лихоманка, малярія, правець, дифтерія).

Під час проходження медкомісії кожен моряк повинен бути обовʼязково оглянутий офтальмологом, ЛОРом, невропатологом, психіатром, дерматовенерологом, стоматологом та терапевтом.

Після успішного проходження медкомісії моряк отримує міжнародний сертифікат, який дійсний як в Україні, так і за кордоном.

Перевірка стану здоровʼя моряка відбувається щороку. Без пройденої медкомісії неможлива верифікація документів моряка в електронному кабінеті.

Епідеміологічний контроль — безпека всього екіпажу

Основна мета медичної комісії - забезпечити безпеку та здоров'я екіпажу та пасажирів судна, а також виключити можливість поширення інфекційних захворювань на кораблі, що може призвести до серйозних наслідків. Під час комісії проводяться численні медичні обстеження, включаючи фізичний огляд, вимірювання артеріального тиску, пульсу, аналізи крові та сечі, флюорографію, а також ПЦР-тестування.

ПЦР-тест дозволяє виявити наявність інфекційних захворювань. Метод полягає в виявленні патогенних мікроорганізмів в організмі моряка — вірусів або бактерій.

Це надзвичайно важливо, оскільки на кораблі моряки живуть та працюють в тісному середовищі протягом тривалого періоду часу, і відсутність належного контролю над інфекціями може призвести до швидкого поширення захворювання серед екіпажу. Це, в свою чергу, віддзеркалюється на продуктивності роботи морської команди.

Під час глобальних пандемій, таких як COVID-19, епідеміологічний контроль особливо важливий. Це дозволяє вчасно виявляти хворих моряків та приймати заходи щодо їх ізоляції та лікування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.