Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір електричної сушки для рушників

Сучасні електричні сушки для рушників є дуже енергоефективними приладами і споживають 40-60Вт потужності.

Це навіть менше, ніж звична лампочка розжарювання. Не кажучи вже про «обігрівачі» в 200Вт або галогенках, на яких за бажання можна зібрати повноцінну інфрачервону пічку.

Правда така мала потужність притаманна мінімальному режиму, який має електро рушникосушка в ванну кімнату, і добре справляється лише з сушінням рушника.

У нижній частині окремих екземплярів вбудований регулятор, яким ступінчасто можна підвищувати навантаження в кілька разів.

Наприклад, на середньому режимі при 60-80Вт, на трубках вже буде неможливо довго утримувати руку.

Тим часом величезні мало не на всю стіну агрегати можуть доходити і до 2 кВт.

До речі, щоб повноцінно обігрівати ванну цими сушарками, при покупці пам'ятаєте - оптимальний тепловий режим приміщення забезпечується тільки якщо на 1м2 припадає близько 100Вт теплової енергії.

Тому для стандартного санвузла, економічна модель до 100Вт добре справлятиметься тільки зі шкарпетками та білизною. Чудес від неї не чекайте.

Для відчутного прогріву вибирайте моделі потужністю до 600Вт, з можливість регулювання та зменшення навантаження.

При цьому, звичайно, ніхто не змушує вас ганяти сушарку 24 години на добу. Якщо взимку це цілком і раціонально, то влітку її можна включати лише після прийому душу або ванни, щоб просушити кімнату, білизну та інші речі.

Високотехнологічний бонус – функція терморегуляції

Потужний електричний сушки для рушників рідинного типу не може постійно працювати на повну силу, інакше рахунки за електроенергію досягнуть астрономічних масштабів, а сам пристрій незабаром вийде з ладу через перегрівання. З цієї причини ТЕНи сушки для рушників престижних марок комплектуються терморегуляторами. Виставивши потрібне значення температури нагрівання, ви отримаєте можливість підтримувати у ванній комфортний мікроклімат без перевитрати електроенергії.

Найкращі зразки також оснащені таймерами для налаштування приладу на прогрівання приміщення до заданого часу. У «сухих» моделей регуляторне обладнання зустрічаються рідше, але при бажанні можна підібрати і кабельний сушки для рушників з функцією терморегуляції.

Підключення електричної сушки для рушників

Дуже важливим моментом електричних моделей є правильне підключення до мережі 220В. "Сідати" вони повинні тільки на лінію з ПЗВ і обов'язково заземлятися.

Заземлення у більшості моделей підключається там же, де і дроти живлення. Це не псує зовнішній вигляд та дизайн, але водночас забезпечує захист. Саме тому перевіряйте, щоб вилка та розетка мали відповідні заземлюючі контакти.

У разі пробою ізоляції та відсутності нормального дифф.защиты із заземлюючим контуром, це буде потенційний вбивця, який терпляче чекає на момент, коли ж ви зволите накинути на нього мокрими руками вологий рушник.

До речі, заземлення труб є обов'язковою умовою і для сантехнічного девайсу. По-перше, воно допомагає від корозії. По-друге, водяний змійовик як і кран з водою може вдарити струмом, навіть якщо витік буде не у вас у квартирі, а у сусідів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.