Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати батут для дитини

Стрибки на батуті - одне з улюблених занять дітлахів. На різних святах та в парках біля цієї споруди збираються великі черги. Батут - це не тільки весела розвага, але ще й спосіб зміцнити здоров'я дитини. З його допомогою можна покращити координацію та поставу. Стрибки на батуті сприятливо впливають на апетит та нічний сон, тренують витривалість та самоконтроль, зміцнюють серце, вестибулярний апарат, хребет та дихальну систему, розвивають орієнтацію у просторі.

Звичайно, можна користуватися батутом лише на розважальних заходах та прогулянках. Але для зміцнення здоров'я важлива регулярність. Тому, якщо дозволяють засоби та простір, краще придбати на сайті https://batut.co.ua/batuti-ditjachi/ цей чудовий інвентар у особисте користування.

Який батут обрати для дитини? При покупці необхідно звернути увагу на наступні параметри.

Види батутів

Дитячі батути бувають кількох видів:

Також на вигляд виконання батути можуть бути надувні та пружинні. Перші характеризуються безпекою, простотою монтажу та низькою вартістю. Пружинні варіанти більш надійні та довговічні, тому їх ціна вища. Вибір виду батута повністю залежить від ваших потреб та можливостей.

  1. Розмір полотна

Оптимально придбати батут великого розміру. Діти зростатимуть, а інтерес до цієї споруди залишиться. На великому батуті можна веселитись із друзями. Для однієї дитини підійде діаметр до 150 см. Двоим дітям краще придбати модель діаметром 240-270 см. Якщо батутом планують користуватися і дорослі, слід звернути увагу на батути діаметром від 3 метрів.

  1. Допустима вага

У всіх батутів є своя припустима вага, перевищення якої загрожує розривом. При цьому зашити його проблематично, тому що під подальшим впливом навантаження шви будуть розходитися. Стандартний домашній батут здатний витримати вагу до 70 кг. Вуличні моделі розраховані на вагу до 400 кг.

  1. Число пружин

Вибирайте моделі із великою кількістю пружин. Чим їх більше, тим надійніше, міцніше та довговічніше батут. Також цей параметр впливає на силу підкидання. Для дітей віком до 6 років підійдуть моделі з кількістю пружин від 34 до 54. Підлітку краще придбати моделі з кількістю пружин від 96 до 108.

  1. Якість виконання

Бажано, щоб полотно батута було зроблено з вологостійкого матеріалу, стійкого до дії ультрафіолетових променів. Сітка має бути виконана з м'якого, еластичного, але при цьому міцного матеріалу. Батут у зібраному стані не повинен хитатися. Інакше це загрожує серйозними травмами. Якщо все ж таки батут хитається, потрібно буде забезпечити фіксацію ніжок.

  1. Наявність сітки

Наявність сітки є обов'язковою для великих вуличних батутів. Вона надійно кріпиться по всьому периметру та захищає дитину від випадкових падінь із конструкції. Домашні батути можуть бути без сітки. Але для маленьких дітей вона все ж таки знадобиться. Діти не можуть розрахувати траєкторію стрибка, тому сітка захистить від травм. Крім того, сітка може зробити з батуту своєрідний манеж.

Якщо користуватися батутом буде кілька людей, краще придбати модель з нижньою сіткою. Таке рішення не дозволить дітям сховатись під полотном.

  1. Наявність додаткового обладнання

Додатково разом з батутом може поставлятися чохол, сходи, килимок звукоізолюючий. Чохол слугує для захисту вуличних батутів від опадів. Сходи призначені для безпечного спуску та підйому, що особливо актуально для маленьких дітей. Звукоізолюючий килимок є актуальним для домашніх конструкцій. Він зменшує рівень шуму під час використання інвентарю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.