Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шкіряне взуття на хутрі, термовзуття чи валянки - що вибрати

Яке взуття вибрати на зиму: шкіряне на хутрі, мембранне чи валяне? Ми виділили переваги та недоліки кожного типу. Вирішуйте самі, що підходить саме вам.

При виборі пари на сайті super-obuv.com.ua/obuv-dlja-mal-chikov/termo-obuv звертайте увагу саме на такі параметри: всередині має бути вистилка з шерсті, хутра, флісу або іншого матеріалу, що зберігає тепло, а знизу добре б мати глибокий протектор і модифіковані варіанти гуми: полімери по-різному переносять негативні температури не будь-яка осіння підошва підійде для зими.

Шкіряне взуття на хутрі

Це найзвичніше взуття для покоління 25+. Її носили наші мами та бабусі, тата та дідусі. Але чи справді шкіряні черевики на цигейці — найтепліше у світі взуття? Що ми про неї знаємо:

1. Натуральність - це основний аргумент, який наводить на користь шкіряного взуття. Дійсно, всім відомо, що штучні матеріали носити некомфортно і загрожує грибком. Тому натуральне хутро і шкіра дарують ніжкам найприємніші відчуття.

2. Тепло – цього в нього не забереш. При цьому гріє більше хутряна підкладка, яка не випускає тепло назовні, ніж сама шкіра. Адже демісезонні черевики жіночі чи чоловічі взимку ніхто не носить, щоб урятуватися від морозів, погодьтеся. А утеплювач це як шуба, тільки для ніг. Хутро завжди пов'язане з теплом та затишком.

3. Дихаюче - натуральні матеріали забезпечують повноцінний повітрообмін, тому всередині чобітків не виникає парниковий ефект, ноги не потіють і не мерзнуть після цього.

4. Ошатне — у шкіряних чоботях чи черевиках не соромно вирушити до школи, університету, гості. Чого не скажеш про дутиків, наприклад, які доречні лише у розслабленій неформальній атмосфері.

5. Тяжке — так, якщо порівнювати з валянками та мембранним взуттям, шкіряне значно поступається. І якщо для дорослих вага не є критичним параметром, то для дітей це означає багато. Їм важкі черевики носити складно, деякі навіть починають більше часу проводити на санчатах або у мами на спині, аби не ходити самостійно.

6. Промокає - у шкіряному взутті не можна ходити по калюжах або снігових завалах. Звичайно, разові випробування вона може перенести, але з постійними не впорається. Та й зовнішній вигляд втратить.

7. Для неактивних — якщо об'єднати все сказане вище, можна зробити висновок на користь шкіряного взуття для малорухливих хлопців. Якщо довго стояти, сидіти в колясці або на санках, їхати в холодному транспорті, краще шкіряного взуття на хутрі не знайти.

Термовзуття

Стала популярною нещодавно, але завоювала безліч прихильників. Щоправда, не все ще остаточно зрозуміли, що таке мембрана. Якщо двома словами, це просочення або спеціальний шар, який не дає волозі зовні потрапляти всередину, але дозволяє пару і поту випаровуватися. В результаті, ноги не потіють і не промокають, не охолоджуються і не мерзнуть. Що ще ми знаємо про термовзуття:

1. Легке - одна з найважливіших переваг. Черевики та чобітки з мембраною практично не відчуваються на ніжках, що важливо для дітей. Щоправда, є моделі з гумовими калошами внизу, їх цей пункт не стосується.

2. Непромокальне — для зими, сльоти, дощу краще взуття не знайти, крім хіба що гумових чобіт, але вони не такі теплі. У мембранному взутті можна долати кучугури, снігову кашу на дорогах, невеликі калюжі, не переживаючи за сухість ніг.

3. Термолояльне - мембранне взуття розраховане, як правило, на досить широкий діапазон. Приблизно від +5 до -20. Просто треба носити її з різними щільністю колготками і шкарпетками. Зі шкіряної так не вийде, якщо вона розрахована на великий мінус, то при плюсовій температурі стопа спариться.

4. Морозостійке – вона не дубіє на морозі, як це може статися з натуральною шкірою.

5. Невибагливе у догляді – для чищення досить вологої ганчірочки. Треба дуже обережно скидати сміття, щоб не пошкодити мембрану. Терти щіткою не можна. З косметики може стати в нагоді вологовідштовхувальне просочення, а всякі креми, воски, блиски не потрібні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.