Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Причини хворобливості при сечовипусканні у чоловіків

Безсонні ночі та болючі дні через нескінченні походи в туалет, кожен з яких приносить біль і страждання, — з такою ситуацією стикаються багато чоловіків. Болі при сечовипусканні - це сигнал, що з організмом не все гаразд. Ігнорувати його не можна в жодному разі, оскільки такий стан може бути симптомом небезпечних хвороб. У цій статті розповідаємо, які патології викликають біль, що тягне або гострий, при сечовипусканні у чоловіків, як діагностуються причини болю і коли потрібно терміново звертатися до лікаря уролога.

Причини болю при сечовипусканні у чоловіків

Дискомфорт у сечівнику у чоловіків можуть викликати патології не тільки сечостатевої системи, хоча найчастіше причина саме в них.

Причини, пов'язані з сечостатевою системою

Інфекції сечовивідних шляхів

Температура та біль при сечовипусканні у чоловіків – один з основних симптомів запалення сечового міхура, уретри, сечоводів та нирок.

Інфекції, що передаються статевим шляхом

Гонорея, генітальний герпес, хламідіоз, трихомоніаз - всі ці ІПСШ можуть викликати у чоловіків свербіж і біль після сечовипускання.

Цистит

Запалення слизової оболонки сечового міхура у чоловіків практично завжди супроводжується різями, болями, печінням в уретрі та/або головці статевого члена. Крім інфекційного циститу у чоловіків також часто діагностується інтерстиціальний цистит або синдром хворобливого сечового міхура. Це неінфекційне запалення, яке проявляється болями в сечовому міхурі, надлобковій та тазовій ділянці, частими та хворобливими сечовипусканнями. Такі самі симптоми виникають при променевому циститі.

Уретрит

Запалення уретри найчастіше викликають бактеріальні інфекції. При уретриті у чоловіка виникає біль в уретрі та печіння в головці при сечовипусканні. Причому це відбувається на тлі частих і сильних позивів.

Простатит

На запалення простати хворіють чоловіки різного віку, у тому числі досить молоді. І практично всі пацієнти з простатитом скаржаться, що їм постійно хочеться в туалет і після виділення навіть невеликої порції сечі відчувають сильний біль, різь або печіння. Детальніше про лікування - на сайті https://prostatidin.com.ua/.

Епідідіміт

Запалення придатків яєчок - ще одна можлива причина болю та різі після сечовипускання у чоловіків. Чи не найпоширеніша, але досить часта.

Непрохідність сечовивідних шляхів

Інша назва патології – обструктивна уропатія. Вкрай небезпечний стан, при якому не вся сеча з сечового міхура відводиться природним способом, частина повертається до сечоводу та нирок. Обструктивна уропатія може виникати з різних причин, але у будь-якому випадку потрібно терміново звертатися до лікаря.

Сечокам'яна хвороба

Камені в нирках, особливо великі, ускладнюють відтік сечі, через що виникає непрохідність сечовивідних шляхів і пов'язаних з цим ускладнень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.