Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

БІЗНЕС В ЄВРОПІ ТА АУТСОРСИНГ ПОСЛУГ

Чому аутсорсинг послуг видається незвичним? Чи дійсно страждає якість при аутсорсингу персоналу? Як успішно співпрацювати з компанією на аутсорсингу?

Підприємцям СНД аутсорсинг видається незвичним. Надто довго в нашу свідомість закладалася стабільна робота з 9 до 6 з обов'язковою присутністю в офісі. Таким чином, серед підприємців багато противників аутсорсингу кадрів. Їхні аргументи зводяться до того, що вони не можуть контролювати співробітників і не впевнені, що ті працюють, а якщо невідомо, що робиться, то як же платити?

Однак такий підхід несучасний, хоча б тому, що набагато вигідніше аутсорсинг кадрів разом з https://simple-decision.com/, які відповідають за результат, ніж найм штату співробітників.

БІЗНЕС В ЄВРОПІ ТА АУТСОРСИНГ ПОСЛУГ

Досвід країн із давньою історією розвитку бізнесу підказує, що ефективність залежить не так від постійної присутності співробітника на робочому місці, стільки від рівня його професіоналізму та мотивації виконувати роботу якісно. Наразі серед європейських країн (Нідерланди, Данія, Фінляндія) намітилася тенденція до скорочення робочого тижня до 4 днів, щоб підвищити мотивацію співробітника та надати йому час для особистого саморозвитку.

Тим самим роботодавець не тільки не прагне утримати співробітника на робочому місці, а й піклується про його стан здоров'я, психологічний добробут, розвиток. Від такого роботодавця і йти самому не захочеться. Тому питання залучення персоналу на аутсорсинг або за трудовими договорами має вирішуватися на користь професіоналів, а не контролю над використанням ними робочого часу.

ЩО ТАКЕ АУТСОРСИНГ?

Сучасні економічні умови вимагають від власників бізнесу контролювати свої витрати та культивувати конкурентні переваги. Один із інструментів оптимізації витрат — залучення компаній на аутсорсинг.

Пропоную розібратися в цьому явищі, з'ясувати, за яких обставин аутсорсинг послуг вигідний власнику бізнесу, на що слід звернути увагу при виборі аутсорсингової компанії?

Під аутсорсингом розуміється передача на договірних умовах певного виду підприємницької діяльності зовнішнього (стороннього) ресурсу.

Для бізнесу найбільш вигідним є аутсорсинг компаній, якщо послуги необхідні не на постійній основі, а при виникненні виробничої необхідності: наприклад, потрібно розробити форму контракту, отримати юридичну консультацію з якогось напрямку, розробити маркетингову стратегію, вести соціальну мережу. Таким чином, компанія заощаджує кошти на щомісячній оплаті штатного фахівця.

Зрозуміле занепокоєння керівника компанії якістю послуг на аутсорсингу: співробітник не з'являється в офісі, його складно проконтролювати, та й культура роботи дистанційно у нас нещодавно з'явилася. У той же час особистий досвід роботи в міжнародних компаніях показує, що вирішення бізнес-завдань вузькими профільними фахівцями, які не є штатними співробітниками, є більш ефективним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.