Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості і переваги розсувних систем

Двері з розсувним механізмом відкриття застосовуються при облаштуванні входу в окремі приміщення або для зонування єдиного житлового простору. Такі двері не тільки практичні, але й дають майже безмежні можливості в плані оформлення: стулки можна виготовити з різноманітних матеріалів, прикрасити полотно вікном або вставками зі скла, конструкції доповнюють рамами, наличниками, фурнітурою і декоративними пристроями.

Особливості

Новий погляд на ергономіку якісно розширив сферу застосування розсувних систем від https://ultradom.com.ua/category/razdvizhnye-sistemy. Сьогодні складні та розсувні двері зустрічаються як у громадських будинках, наприклад у торгових центрах та аеропортах, так і в приватних будинках, квартирах та апартаментах. Системи розсувних міжкімнатних дверей мають перевагу перед іншими конструкціями в плані естетики та механіки: для відкривання стулок не потрібно багато простору біля отвору, двері доповнюють інтер'єр та задають стиль приміщення. Останнім часом розсувні системи використовуються не тільки на міжкімнатних конструкціях, але і на дверях, що ведуть на балкон або терасу. Такі варіанти розсувних дверей особливо популярні при облаштуванні заміських будинків, котеджів та дач. Різноманітність матеріалів, типів конструкції та декору дозволяє поєднувати розсувні двері з будь-яким інтер'єром.

Переваги розсувних систем

Головна перевага розсувних дверей – ергономічність. Розсувна система для міжкімнатних дверей не займає багато місця, з такою конструкцією зручно переміщатися з одного приміщення до іншого, речі та меблі можна розташовувати ближче до проходу. Особливо актуальною є установка розсувних дверей для ергономічного оформлення великих прорізів. Розсувні та складні конструкції також можуть замінити й стандартні міжкімнатні двері. Вибір того чи іншого типу розсувної системи залежить від конфігурації отвору та особливостей інтер'єру, важливо, щоб двері гармонували із загальним тлом і були зручні у застосуванні.

Друга перевага розсувних конструкцій – вирішення проблеми нестачі місця. Для встановлення та експлуатації зсувної системи необхідно лише трохи вільного місця вздовж стіни, такі двері дозволяють максимально ефективно задіяти площу кімнати.

Третя перевага розсувних міжкімнатних дверей – забезпечення комфорту та безпеки домочадців. Розсувна конструкція убереже від зіткнення з ребром полотна, об відкриті двері неможливо вдаритися (що особливо важливо при обладнанні вузьких коридорів), стулка не зачиниться від протягу, тому магазин дверной фурнитуры Ultradom радить саме їх.

Види зсувних систем

Залежно від механізму відкривання та конфігурації дверного полотна всі зсувні конструкції поділяються на такі види:

  1. складні, або двері-гармошки;
  2. двері-купе;
  3. портальні.

Для першого типу розсувних конструкцій характерна велика кількість кріплень. Стулки таких дверей згинаються відносно одна одної, а значить, для такої конструкції все ж таки необхідний невеликий запас простору з обох боків отвору. У системах типу купе полотна не згинаються, лише зрушуються убік. При установці кількох стулок полотна можуть змінюватися сторонами, адже кожні двері будуть розташовані на окремій направляючій. Портальні моделі призначені для прорізів великих розмірів, двері мають широкі парні стулки та часто встановлюються у просторих таунхаусах.

Матеріали виготовлення полотен для розсувних систем

Як і у випадку зі стандартними дверима, для розсувних систем особливе значення має маса стулок і практичність матеріалів. Найчастіше полотна розсувних дверей виготовляють із:

  1. деревини;
  2. фанери;
  3. ДСП чи ДВП;
  4. металу;
  5. скла;
  6. ПВХ та інших пластмас.

При виборі матеріалу виготовлення розсувних дверей враховується їх конструктивне виконання, дизайнерське оформлення, призначення та місце встановлення. Найбільш поширеними моделями традиційно залишаються дерев'яні та скляні зсувні конструкції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.