Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хоспіс для людини похилого віку

Старі люди потребують особливого догляду. Часто вони вже не можуть виконувати найпростіші функції самообслуговування або навіть обмежені в пересуванні. У таких випадках необхідно переобладнати деякі приміщення у квартирі, щоб забезпечити максимально комфортні умови для такого родича. Наприклад, придбати ліжко зі спеціальними функціями або оснастити проходи спеціальними поручнями. Прибрати меблі, що заважає безпечному проходу, і т.д.

Необхідний постійний контроль, причому в цілодобовому режимі. Все це створює дуже некомфортну обстановку для всіх членів сім'ї. Щоб успішно поєднувати роботу та догляд за літньою людиною, часто доводиться вдаватися до послуг доглядальниці.

Але до її обов'язків входить лише підтримання потрібної гігієни та харчування. Тим часом, повноцінний догляд включає спеціальні вправи, спілкування, психологічну підтримку, медичний контроль. Усе це забезпечують спеціалізовані медичні заклади. наприклад, https://zabota-o-blizkih.com.ua/.

Але тут постає проблема з вибором. Які критерії потрібно враховувати, щоб вибрати хоспіс, що максимально відповідає вашим вимогам? Який заклад забезпечить гідні умови перебування, повноцінне дозвілля, сприятливу обстановку та надійний догляд? Спробуймо розібратися в цьому.

Переваги хоспісу для літніх осіб

Приватні заклади надають всі умови для комфортного перебування тут. Тут забезпечується необхідний догляд, стан гостей знаходиться на контролі. Також відзначаються такі переваги: з людьми похилого віку в таких закладах працюють психологи. Вони надають необхідну підтримку, що дозволяє позбавитися депресії, наповнитися внутрішньою силою, можливо, отримати нові цілі або повернути сенс життя.

Психологічний стан дуже важливий для обмеженої у фізичній активності людини. До похилого віку люди зазвичай накопичують цілий список хронічних захворювань. І завжди краще, якщо поруч знаходиться лікар, здатний надати медичну допомогу у разі загострення.

А постійний контроль дає змогу мінімізувати можливість появи нових хвороб. Тут працює досвідчений персонал, здатний доглядати людей постінсультному стані, з хворобою Альцгеймера, лежачими хворими. Тільки правильний догляд у таких випадках допомагає запобігти подальшому розвитку хвороби та можливим ускладненням (поява пролежнів тощо).

На що звернути увагу при виборі хоспісу

Які критерії вимагають вашої уваги при виборі:

Умови проживання:

  1. загальна обстановка в приміщенні, наявність сусідів, облаштування санвузлів;
  2. наскільки зручні меблі,
  3. харчування:
    чи передбачена спеціальна дієта для особливих випадків;
    вивчіть меню, що пропонується хворим;
    оцініть самі пропоновані страви, хоча б на вигляд;
    зверніть увагу на збалансованість харчування.

Процедури та дозвілля:

  1. чи проводиться медогляд у щоденному режимі;
  2. чи організований доступ до свіжого повітря (прогулянки);
  3. як організоване дозвілля постояльців.

Окремо зверніть увагу на наступні моменти:

  1. відношення персоналу до постояльців видно навіть при швидкому огляді, не ігноруйте цей фактор;
  2. подивіться на самих підопічних – їхній зовнішній вигляд теж розповість багато про що;
  3. наскільки ґрунтовною вийшла розмова із завідувачем, чи знайшовся в нього час для вас;
  4. взагалі оцініть своє перше враження, яке навряд чи буде хибним.

Не відмахуйтеся від настороженості і підозр. Зазвичай вони виявляються безпідставними.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.