Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Туристична страховка: для чого вона потрібна

Для оформлення візи до країн Шенгенської угоди та інших держав потрібна наявність медичного полісу на весь термін поїздки. При цьому є свої правила щодо суми страхового покриття та інших параметрів полісу.

Так, наприклад, для подання заяви на туристичну візу до будь-якої європейської країни необхідна страховка без франшизи з покриттям мінімум 30 000 євро. Робочі та спортивні поліси повинні мати велику суму компенсації. Це пов'язано з вищими ризиками отримання різних травм.

Будь-який поліс можна швидко та економічно оформити за допомогою онлайн компанії страхування https://www.utico.ua/page/turizm. Туристу достатньо зайти на сервіс, вибрати країну поїздки, термін перебування, мету візиту та програма автоматично розрахує вартість поліса. Після оплати клієнт отримає електронну страховку будь-яким зручним способом (на електронну пошту, одного з месенджерів).

Для звернення до лікаря або страхової не потрібно пред'являти документ, головне знати номер поліса і мати при собі закордонний паспорт. Якщо ви виїжджаєте за кордон з дитиною, то при оформленні страховки необхідно вписувати дані одного з батьків. Звертатися до страхової та вести переговори з лікарем може лише той батько, який зазначений як страхувальник.

Страхування для активних туристів

Якщо ви відправляєтеся в поїздку, де плануєте займатися активними або екстремальними видами спорту, навіть для розваги, варто відразу це вказати при оформленні страховки. У такому разі вартість поліса зросте, зате ви будете впевнені, що отримаєте невідкладну допомогу за необхідності. До активних видів відпочинку страхові компанії відносять:

  1. прогулянки на велосипедах;
  2. катання на каяках, ватрушках, каное;
  3. активні ігри, такі як футбол, волейбол та інші.

Катання на конях, лижний спорт, сноуборд, дайвінг та серфінг вважаються екстремальними видами відпочинку. Отримати допомогу у разі травмування туристи зможуть лише за наявності полісу, що покриває витрати саме на цей вид туризму. Спортсмени, які виїжджають в іншу країну на збори, тренування чи змагання, зобов'язані оформляти спортивну страховку. Без неї у разі будь-якого пошкодження чи травми їм доведеться у повному розмірі оплачувати послуги лікаря та лікарні.

Таким чином, оформлення туристичної або спортивної страховки – це не просто формальність для отримання візи та перетину кордону, а надійна гарантія того, що мандрівнику нададуть медичну допомогу без надання величезних рахунків на оплату послуг.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.