Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати розумний годинник

Чоловічий розумний годинник – модний, практичний та корисний аксесуар. Вони дозволяють власникам не лише стежити за часом, але й контролювати свій фізичний стан, переглядати повідомлення зі смартфона, приймати вхідні дзвінки та навіть моніторити сон. Моделей багато, через що вибір для користувачів, які ж смарт часы купить, ускладнений.

Як вибрати гаджет?

Перше, на що варто звернути увагу — операційна система. Багато виробників віддають перевагу програмній платформі Android Wear. Вона відрізняється винятковою гнучкістю – кожен розробник може створювати власний набір стандартних сервісів, змінювати теми оформлення і навіть формувати структуру меню з нуля. Головною перевагою ОС називають відкритість: у більшості випадків ви можете завантажувати нові програми та використовувати будь-які функції на 100%. Серед мінусів варто відзначити складну структуру, не завжди зрозумілий інтерфейс та деяку «задумливість» за слабкої оптимізації техніки.

Незважаючи на високу ціну, широкого поширення набули Apple Watch. Цей гаджет преміум-класу радує плавною анімацією, миттєвим відгуком на команди та бездоганною взаємодією з iPhone. Операційна система watchOS продумана до дрібниць: «хмара» іконок дозволяє миттєво запустити потрібну програму, а просте меню полегшує налаштування гаджета.

Компанія Samsung представила власну програмну платформу для розумного годинника - Tizen. Її інтелектуальне ядро передбачає дії користувача і заздалегідь завантажує необхідні дані. Завдяки цьому програми запускаються практично миттєво, а перемикання між пунктами меню відбувається без затримок. Важливою перевагою операційної системи називають простоту інтерфейсу, а недоліком обмежений набір додатків.

Багато компаній розробляють власні ОС з урахуванням Linux чи Android. Їх зручність, набір функцій та швидкість роботи залежать від конкретних рішень. Вдалі моделі зустрічаються як і преміальному сегменті, і у бюджетному.

Втім, важлива не лише програмна, а й технічна складова.

Як вибрати розумний годинник для чоловіка?

Вибрати, який чоловічий смарт-годинник краще купити не так складно. Головне – розумітися на основних характеристиках цих аксесуарів:

  1. Корпус. У надійних моделях корпус виготовляється з ударостійкого пластику або металу, а дисплей має олеофобне покриття, що запобігає накопиченню слідів від пальців та бруду.
  2. Функціональність. Більшість девайсів мають вбудований пульсометр, функцію підрахунку витрачених калорій, кроків. Просунутий годинник оснащується ще датчиком ЕКГ.
  3. Циферблат та параметри екрана. Якщо ви віддаєте перевагу класиці, то деякі виробники можуть здатні вам запропонувати моделі з класичним дизайном. Крім того, важливо звернути увагу на параметри дисплея: матрицю (IPS, AMOLED або OLED), роздільну здатність та діагональ. Чим більший екран, тим комфортніше взаємодіяти з годинником. Головне, щоб аксесуар не виглядав надто громіздко на руці.
  4. Автономність. Подібні вироби мають безліч датчиків, а тому потребують потужного акумулятора. Час роботи гаджета залежить від набору функцій та конкретної моделі. Наприклад, Apple Watch вимагають заряджання буквально кожен день. Якщо вам це дуже часто, то радимо купити пристрій з більшою автономністю. На ринку повно моделей, здатних тримати зарядку протягом кількох днів або навіть тижнів.
  5. Навігація. GPS-модуль та інші навігаційні системи призначені не лише для роботи навігатора. У смарт-годиннику ці датчики грають дещо іншу роль. Наприклад, вважають пройдені вами кроки та дозволяють відстежити ваші спортивні результати після пробіжки.

Хороша модель необов'язково має бути дорогою. У продажу є чимало недорогих смарт-годин, які мають базовий функціонал.

Чоловік оцінить підтримку GPS-навігації, моніторинг серцевого ритму та контроль сну.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.