Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібна профорієнтація для дорослих?

Тема правильного вибору професії завжди була і залишатиметься актуальною не лише серед підростаючого покоління, а й серед дорослих людей, які вже мають досвід роботи.

Питання зі зміною професійної діяльності у дорослому віці виникає з багатьох причин. Бувають випадки, що праця не приносить задоволення, хочеться змінити як місце роботи, а й професію загалом. Буває так, що змінюються умови життя, на які ми не завжди можемо вплинути, у тому числі й у сфері працевлаштування, наприклад кадрові перестановки, переїзд та багато іншого. Проте людині необхідно розвиватися у професії, знаходити найбільш перспективні шляхи, підвищувати свою кваліфікацію, щоб залишатися конкурентоспроможною на ринку праці. Багато людей, так чи інакше, долають труднощі, що виникли, але часом цей процес пов'язаний з довгими пошуками свого професійного місця роботи.

Профорієнтація дорослих - це як ходіння мінним полем. Людина вже має накопичений життєвий і професійний досвід, отже, і набір обмежуючих переконань, звичних схем мислення та поведінки. Тому допомога професіонала буде дуже доречною. Він допоможе проаналізувати весь наявний досвід роботи за минулою професією, щоб виявити суттєві моменти, які будуть мотивувати на освоєння нової професійної галузі та розвиток у ній. Навички та знання, отримані в рамках минулої спеціальності, також можна максимально задіяти на новій роботі, якщо грамотно підійти до її вибору.

При зміні умов життя звернення до фахівця дозволить знайти найбільш вдалий варіант працевлаштування за фахом. Проходження спеціальних тестів допоможе чіткіше сформулювати для себе, те важливе у професійній діяльності, що хотілося б зберегти та перенести на нові умови життя, а також виявить приховані, незадіяні резерви, які допоможуть реалізувати себе та свої прагнення. Консультація у спеціаліста дозволить співвіднести бажання людини з огляду на об'єктивну життєву ситуацію з реальними умовами ринку праці.

У цьому випадку профорієнтація для дорослих онлайн визначить найбільш підходящу спеціальність для розвитку потенціалу та кар'єрного росту, допоможе побудувати перспективу професійного розвитку у своїй галузі, підібрати відповідні курси та навчальні програми, розподілити їх за часом та скласти приблизний план реалізації на тривалий період.

Крім того, консультація у спеціаліста - це можливість отримати не лише інформаційну, а й психологічну підтримку, тому що оточуючі не завжди з розумінням ставляться до зміни професійної діяльності близької людини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.