Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Суд заочно заарештував одеського забудовника Руслана Тарпана

Бізнесмена заочно взято під варту у зв'язку зі справою про будівництво глибоководного випуску стічних вод.

Рішення заарештувати Руслана Тарпана ухвалив Київський районний суд. Бізнесмена підозрюють у причетності до розкрадання бюджетних коштів у великих розмірах під час спорудження глибоководного випуску стічних вод від станції біологічного очищування «Північна» до Чорного моря.

В Одеській обласній прокуратурі повідомили, що тепер, після заочного арешту, українські правоохоронці можуть розпочати щодо ексдепутата процедуру екстрадиції.

Справа в тому, що зараз Руслан Тарпан перебуває за межами України.

Слідство заявляє, що у той час, коли Тарпан був народним депутатом України, він створив злочинну групу, учасники якої підробили дані експертиз та низку інших документів, внаслідок чого вартість робіт, підрядником якої виступила компанія депутата, виявилася завищеною.

Обвинувачення в рамках кримінальної справи проти Руслана Тарпана заявляє, що в результаті його злочинних дій він незаконно заволодів 200 млн грн і здійснив замах на заволодіння ще 370 млн грн.

Глибоководний випуск будувався у 2010-2012 роках. Коли проти Тарпана порушили кримінальну справу, він залишив країну. При цьому майже всі його активи в Україні зараз заарештовано.

З червня 2017 року Руслан Тарпан перебуває у внутрішньоукраїнському розшуку.

Сам глибоководний випуск досі невведено в експлуатацію. Більше того, пов'язана з Тарпаном компанія "Ремерцентр" відмовляється передавати споруду замовнику, посилаючись на те, що з нею не розрахувалися.

При цьому адвокат бізнесмена нещодавно заявив, що його клієнт, всупереч поширеній інформації, не перебуває у міжнародному розшуку. Мабуть, в українських правоохоронців виникли складнощі для того, щоб оголосити Тарпана в розшук через Інтерпол. Тому й потрібна була процедура заочного арешту. Це ще один спосіб досягти екстрадиції підозрюваного в Україну.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.