Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо бізнесу потрібний виділений сервер?

Сервери – невід'ємний компонент ІТ-інфраструктури. Але закуповувати серверне обладнання дорого. Тому більшість компаній тією чи іншою мірою вдаються до послуг оренди хмарних серверів, що коштують набагато дешевше. До того ж, не потрібно виділяти місце під обладнання, обслуговувати його та оплачувати працю найнятого для цього завдання системного адміністратора.

Про інші переваги, якими володіє аренда сервера, і не лише читайте далі у статті.

Відмінність виділеного сервера від віртуального

Найдоступніше за ціною рішення оренди хмарного сервера - просто орендувати хмарний простір на віртуальному сервері. Відповідно доведеться ділити один сервер з іншими компаніями, що небезпечно. Крім того, можливі просідання в роботі обладнання.

З цієї причини керівники, які хочуть розвинути свій бізнес і організувати IT-інфраструктуру, що ефективно працює, воліють орендувати виділений хмарний сервер. За такої форми хостингу серверна машина повністю закріплюється за одним клієнтом.

Переваги виділеного сервера

Маючи переваги, властиві всьому хмарному хостингу (проста масштабованість, низькі витрати, не потрібно силами компанії обслуговувати й т.п.), окремий сервер примітний:

  1. Високою безпекою. Ризик витоку даних, що зберігаються на окремому сервері, значно нижчий, ніж у випадку з віртуальним;
  2. Стабільністю. Завдяки відсутності "сусідів" на серверних потужностях зменшується ймовірність простою сервера. Якщо, звичайно, провайдер досить відповідально ставиться до своїх обов'язків з обслуговування техніки;
  3. Персональність обладнання. Ресурси фізичної машини перебувають під контролем одного користувача, їх можна спрямувати на виконання потрібних завдань. У той час, як потужність віртуального сервера ділиться між усіма користувачами. Від чого страждає ефективність роботи всіх IT-сервісів на сервері.

Чи доцільно використовувати виділений сервер?

Незважаючи на вагомі переваги, такий вид хостингу – явно не рішення на кожний випадок. Раціонально вдаватися до оренди виділених серверних потужностей для проєктів із високим навантаженням. У таких умовах переваги виділеного сервера розкриються повною мірою. Приклади проєктів:

  1. Корпоративна мережа;
  2. Підприємство з великою базою даних та вебінтерфейсом;
  3. Сайти з великою кількістю відвідувачів;
  4. Онлайн ігри;
  5. Зберігання великої кількості інформації тощо.

Також не варто забувати про фінансовий аспект – орендувати окремий сервер дорожче, ніж віртуальний. А ціна може виявитися відштовхуючим фактором для невеликих організацій, які мають дуже скромний IT-бюджет.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.