Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти свій аромат

Світ сповнений запахів. Букети ароматів оточують нас з усіх боків. Серед цієї величезної палітри пахощів, якими насичений навколишній світ є як приємні, так і не дуже. Але всі запахи нерозривно пов'язані з тим, що відбувається довкола. У тому числі, вони викликають у нас асоціації з життєвими спогадами: запах мандаринів – про новорічні свята, запах кави – про приємні ранкові моменти або зустрічі з друзями в кафе, а запах парфумів – це цілий всесвіт – це і запах людини, яка нам дорога , запах улюблених парфумів мами, і просто запах настрою, коли нам просто подобається парфум.

Духи – це справжнє мистецтво, фруктовые ароматы духов завжди допомагають як підняти настрій за допомогою улюбленого запаху, так і справити враження на оточуючих. І взагалі, будь-які парфуми чи одеколон – це завершальний і дуже важливий нюанс до образу.

До речі, знаменита Коко Шанель, яка подарувала жінкам парфуми Chanel No5 та маленьку чорну сукню, стверджувала, що жінки, які не використовують парфуми, не мають майбутнього. Але проблема в тому, що парфумерних композицій маса, і як вибрати парфуми для себе, щоб запах приносив задоволення?

Важливо

Як нам розповіли фахівці, при виборі ароматів - парфумів або туалетної води, потрібно мати на увазі, що парфумерні запахи поділяються на групи. Тому ваш улюблений аромат може бути:

  1. східний;
  2. гурманський;
  3. дерев'яний;
  4. пряний;
  5. фруктовий;
  6. фужерний;
  7. квітковий;
  8. цитрусовий;
  9. шипрові;

А ще на думку фахівців, будь-які парфуми можуть мати свій характер:

  1. акватичний;
  2. класичний;
  3. мускусний;
  4. пудровий;
  5. свіжий;
  6. терпкий;
  7. квітковий;
  8. цитрусовий;
  9. чуттєвий;
  10. шлейфовий;

Як правильно вибирати аромат

Якщо ви ведете активний спосіб життя, то найкраще підійдуть аромати свіжої зелені. Це парфуми дня, які мають запах свіжоскошеної трави, сіна, зеленого листя і навіть лугових трав.

Для вечірніх заходів та прогулянок краще вибирати парфуми з “теплими” ароматами, до яких відносяться запахи деревини – кедра чи сандала, амбри, спецій та прянощів.

Фруктові та квіткові аромати чудово підійдуть для денного часу, особливо для юних дівчат. Вони відмінно підкреслять їхню жіночність і ніжність.

Парфуми зі східними ароматами – це насичені солодкі пряні запахи, з нотами екзотичних квітів: орхідей, апельсина, ванілі, а також мускусу та ладану. Особливо такі парфуми підійдуть для вечора.

Парфуми з фужерним ароматом – це суміш з деревних та рослинних нот, таких як аромат бергамоту, лаванди, пряного кумарину, а також моху дуба.

Парфуми з шипровим ароматом включають бергамот, дубовий мох, сандал, ладан, пачулі. Це яскраві та солодкі аромати.

Парфуми шкіряної групи – гострі та терпкі, тому що в них додані аромати берези, ладану, червоного ялівцю, стираксового дерева.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.