Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Віртуальний хостинг: плюси та мінуси

Хостинг - місце, де зберігаються файли та база даних сайту. Хостинг-провайдер надає ресурси в оренду та відповідає за коректність роботи віртуального чи фізичного обладнання.

Від стабільності роботи сайту залежить лояльність користувачів та ранжування в пошукових системах. Якщо сторінки проекту періодично не завантажуватимуться, згодом позиції в «Яндексі» та Google можуть знизитися. Тому важливо вибрати надійний хостинг, щоб не довелося екстрено переносити сайт.

Особливості віртуального хостингу

Коли постає завдання вибрати хостинг, власники сайтів стикаються з великою кількістю варіантів. Всі хостинг-провайдери надають приблизно однаковий набір послуг, але вибрати саме той, який вам потрібен, складно.

Найпростіший варіант - віртуальний або shared-хостинг. Це універсальне рішення, яке підійде як сайтам з мінімальним споживанням ресурсів сервера, так і більшим проектам з аудиторією в кілька тисяч унікальних користувачів на добу.

Віртуальний хостинг для сайту зазвичай вибирають, коли сайт ще не має великої аудиторії або власник не хоче розбиратися в налаштуваннях веб-сервера. Більшість шаредів має зручну панель, яка дозволяє керувати простором сайту у зрозумілому інтерфейсі.

Найближчий конкурент віртуального хостингу – VPS-сервер, наприклад, BlueVPS. Хостинг-провайдер виділяє кожному клієнту повноцінний віртуальний сервер із можливістю вибору операційної системи. Це аналог фізичного сервера, але лише у хмарі.

VPS — це віртуальний сервер, який дозволяє гнучко керувати параметрами контейнера. На одному фізичному сервері може бути кілька віртуальних.

У власників VPS є повна свобода дій: від установки потрібної операційної системи до гнучкої установки параметрів веб-сервера.

Зазвичай VPS сервер вибирають, щоб отримати більше можливостей для розміщення одного або кілька сайтів. Оренда фізичного сервера коштує дорого, а віртуальний від нього майже нічим не відрізняється, крім існування у хмарі.

Shared хостинг відрізняється від VPS-сервера обсягом доступних ресурсів та способом управління контейнером. В іншому відмінностей практично немає, можна створювати будь-яку кількість сайтів та гнучко налаштовувати кожен із них.

Окрім віртуального хостингу та VPS є ще кілька варіантів розміщення сайту:

  1. Хмарний хостинг — складається з кількох серверів, які можуть замінювати один одного у разі падіння чи підвищення навантаження.
  2. Фізичний сервер - обладнання, яке розміщується у хостинг-провайдера та компанія забезпечує його працездатність.
  3. Colocation — розміщення сервера клієнта у дата-центрах з хорошим каналом зв'язку та регулярним обслуговуванням.

Найчастіше для розміщення сайту досить віртуального або хмарного хостингу. Якщо потрібно більше свободи дій або ресурсів кулі мало для розміщення проекту, власники сайтів роблять вибір на користь віртуального сервера.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.