Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дитячий табір: користь та недоліки

Дитячий табір — популярний літній напрямок, який дозволяє урізноманітнити канікули. Хтось з нетерпінням чекає на цей період, а інші ставляться з побоюванням. Це стосується як самих дітей, так і батьків. Виною цьому зміна оточення та ймовірність втратити контроль. Але чи все так погано, ніж здається на перший погляд?

Плюси дитячого табору

Коли дитина виявляє інтерес до активного відпочинку, і легко адаптується в новому суспільстві — денний літній табір припаде їй до смаку. Різноманітний відпочинок, ненав'язливе навчання та постійне спілкування з однолітками - те, що не вистачає, коли знаходишся вдома у родинному колі. Навіть ігри на свіжому повітрі не можуть замінити час, проведений у таборі.

Спілкування з однолітками

З його допомогою дитина з ранніх років навчається робити з абсолютно різними людьми. Завдяки цьому до свідомішого віку йому буде легше адаптуватися в новому колективі, а також:

  1. проявляти себе у соціумі;

  2. вирішувати конфліктні ситуації;

  3. працювати в парі та команді;

  4. виявляти лідерські якості.

У дитячому таборі дитина проходить весь шлях дорослішання активно та різноманітно. За короткий проміжок часу він може знайти хороших друзів, навчитися новому та дізнатися про раніше невідомі захоплення. А головне, весь день дитина буде оточена подіями, які запам'ятаються їй на все життя, як теплі спогади про дитинство.

Дисципліна

Дитячий табір денного дня функціонує за садковим режимом. Це передбачає те, що сон, харчування, ігри та навчання проходять у певний час. Дитина не може займатися всім, що хоче. Такий формат добре тренує терпіння та коригує поведінку. Перебуваючи в колі однолітків, дитина вчиться поважати потреби та бажання інших, самостійно обслуговувати себе і бути самостійною. Все це відображатиметься у звичайних речах, коли їй потрібно одягтися на вулицю або допомогти батькам.

Розвиток

Перебуваючи у нових умовах, дитина більше дивиться навколо та цікавиться однолітками. Це дозволяє знайти нові захоплення та розкрити у собі таланти. Багато в чому хобі формуються з урахуванням інтересів однолітків. Немає нічого кращого, ніж з друзями відтворювати сценку з популярного мультфільму або ходити в похід, в процесі реалізації свого потенціалу слідопиту.

Чи є мінуси?

Віддаючи дитину в дитячий табір, треба розуміти, що вона потрапляє до нового соціуму. У деяких випадках будь-які зміни супроводжуються стресом, особливо коли дитина перебуває переважно вдома. Якщо вам це не є проблемою, а навпаки, бажанням дати малюкові можливість рости, і розвиватися яскраво - дитячий табір буде гарним варіантом на літо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.