Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бальзамічний оцет

Друзі, а що ви знаєте про бальзамічний оцет, найзатребуваніший і неймовірно ароматний серед усіх приправ?

Винайдений італійськими ченцями понад 1000 років тому, бальзамічний оцет спочатку використовувався як лікувальний засіб і лише через століття справедливо зайняв своє почесне місце у кулінарії.

У нашому магазині simaris.shop широко представлена лінійка рвзних видів оцтів від знаменитих виробників, а також багато товарів для кухарів.

Бальзамічний оцет від будинку Leonardi – це унікальний продукт, який виробляють в обмеженій кількості. Прихильність дому Leonardi до традицій та високих стандартів якості зробила їхню продукцію справді унікальною.

Як виготовляють бальзамічний оцет?

Сам процес виробництва починається зі збирання врожаю. Згідно з віковими традиціями, виноград збирають вручну, відбираючи тільки найстигліші виноградинки сортів Требб'яно та Ламбруско. Сезон урожаю починається з кінця вересня та триває до початку жовтня. Цей час вибрано не випадково, саме восени у винограді досягається правильна пропорція цукру та кислоти.

Зібраний виноград віджимають за «м'якою» методикою. Потім виноградний сік фільтрують і дають відпочити протягом 24 годин.

Після цього приступають до приготування сусла. Виноградний сік дуже повільно уварюють на прямому вогні у відкритих чанах, доки концентрація соку не наблизиться до 50%. Потім уварене сусло охолоджують і залишають відстоюватись на кілька днів.

Далі йде найважливіша частина у приготуванні бальзамічного оцту – це процес дозрівання. Сусло переливають у дерев'яні бочки, виготовлені з цінних порід деревини, таких як дуб, ясен, вишня, каштан, ялівець, горобина. Деревина надає суслу додатковий післясмак. Процес дозрівання може тривати до безкінечності.

Все як з хорошим коньяком, чим старший оцет, тим ціннішим він стає.

Щороку бальзамічний оцет перевіряють на щільність, аромат, колір та смак. Якість бальзамічного оцту оцінюється та сертифікується спеціальною комісією.

Де ж застосовується бальзамічний оцет та соуси?

Усього кілька крапель бальзамічного оцту, змішаного з оливковою олією і готова відмінна заправка для салату. Але не варто обмежуватись лише салатними заправками.

Цей унікальний продукт здатний ушляхетнити практично будь-яку страву!

Добре підходить для маринадів, м'ясо виходить ніжним та ароматним. Прекрасним доповненням є бальзамічний оцет при приготуванні морепродуктів.

Елегантно прикрашені закуски з пікантним післясмаком, десерти і навіть фрукти не залишилися поза увагою бальзамічного оцту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.