Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати майстра для ремонту побутової техніки

Отже, у вас зламався холодильник, пральна або посудомийна машина. Правильне рішення пошукати серед знайомих того, хто вже стикався з ремонтом, і міг би порекомендувати перевіреного фахівця. Але перше, що спадає на думку, — погуглити в інтернеті. Гугл на ваш запит, швидше за все, видасть два варіанти: покликати приватного майстра або звернутися до фірми s-s.com.ua.

Варіант перший: звернутися до компанії з ремонту

Здавалося б, компанія – це надійність та відповідальність. Але насправді цей бізнес влаштований так, що коли ви звертаєтеся в організацію з ремонту, виявляється, що перед вами скоріше агрегатор або диспетчерська. Щось на кшталт посередника між замовником та виконавцем. Ось тільки відповідальність на ці компанії беруть неохоче, перекладаючи її на майстра.

У будь-якій організації з ремонту майстер — таке джерело доходу, як і ваша зламана техніка. У співробітників є план, KPI та система штрафів. Через це часто акцент робиться не на кваліфікацію, а на вміння продати ремонт дорожче. А ще компанії часто наймають стажистів. Тим не менш, є один випадок, коли варто зробити вибір на користь фірми: якщо ваша техніка на гарантії у виробника.

Варіант другий: знайти майстра

Як правило, організації свідомо завищують ціни на ремонт. Коли майстер працює на компанію, отримує лише 25-40% від вартості. Працюючи на себе, він заробляє вдвічі-втричі більше, а клієнт при цьому ще й економить. Інший спосіб заощадити — пошукати спеціаліста поблизу, а не викликати його з іншого кінця міста. Це теж позначається на вартості.

Приватники серйозно ставляться до своєї роботи, тому що рекомендувати (чи ні) потім їх, а не компанію. Робити погано – собі дорожче. Звісно, від сумнівних фахівців із ремонту ніхто не застрахований. Тому тут важливо вибрати надійний ресурс для пошуку. Знайти майстра (поки що у великих містах) недалеко від вас можна на сайті потрібного міста. Проект вигадали спеціалісти з ремонту побутової техніки зі стажем – спочатку для своїх, а тепер відкрили для всіх.

Виберіть, що вам треба полагодити, і подивіться, хто з майстрів знаходиться поряд з вами. Тепер можна дзвонити до майстра.

Особливості ремонту побутового холодильника

Якщо в холодильнику поламано компресор, то закономірно виникає питання - а чи варто його міняти? Якщо так, то як це правильно зробити?

Чи варто міняти його в агрегаті?

Якщо говорити про заміну двигуна в холодильнику - фахівці відразу попереджають клієнта, що вартість самої деталі і робіт дуже і дуже висока. Безперечно, бувають ситуації, за яких дешевше буде купити і встановити новий мотор, ніж його ремонтувати. Але нерідко майстри рекомендують придбати нові холодильники, особливо якщо останні відпрацювали 5-7 років – у такому випадку це обґрунтовано і доцільно.

Головне довірити саму роботу досвідченим майстрам. І все тому, що тільки майстер зможе провести складну процедуру заміни, коли:

  1. провести вакуумування системи;
  2. заправити після ремонту холодоагентом.

Плюс до всього лише майстер зможе підібрати правильно новий мотор в систему, провести ремонт з використанням усіх необхідних інструментів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.