Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати туристичний рюкзак

Якщо ви вирушаєте в піший похід вперше, не обов'язково купувати відразу весь комплект спорядження. Щось можна взяти в оренду, у тому числі рюкзак. Так ви зможете протестувати, що вам підходить, а що ні - і потім робити покупки не навмання, а на основі власного досвіду.

Як вибрати туристичний рюкзак

Також зовсім необов'язково йти в піший похід незнайомими місцями самостійно. Можна вирушити в організований трекінг-тур у групі з досвідченими гідами. На сайтах є багато варіантів турів - вибирайте той, що підходить саме вам. І вирушайте в справжній похід - з наметами, багаттям, їжею, приготовленою на відкритому вогні, зоряним небом, пошепки дерев і трав!

Отже, як вибрати рюкзак для походу на сайті https://evergo.com.ua/ru/ryukzaki/osprey/?

Які бувають рюкзаки

За конструкцією туристичні рюкзаки бувають м'які (бескаркасні), жорсткі (каркасні) та станкові.

  1. У безкаркасних рюкзаках немає жодних твердих елементів; вони підійдуть для коротких походів із невеликим вантажем.
  2. Каркасні рюкзаки великого обсягу підійдуть для великих подорожей. Вони є каркас з алюмінієвих лат, завдяки якому спинка рюкзака зберігає вертикальне положення. А вага вантажу перерозподіляється з плечей на стегна та ноги.
  3. Станкові рюкзаки – це рама з поясом та лямками. На раму можна прикріпити мішок чи інші вантажі.

Залежно від призначення туристичні рюкзаки поділяються на експедиційні та штурмові.

  1. Експедиційні рюкзаки призначені для багатоденних походів у важких умовах. Їхній обсяг від 80 літрів, вони можуть бути каркасного або станкового типу.
  2. Об'єм штурмових рюкзаків менший – від 30 до 80 літрів. Вони підійдуть для коротких заміських поїздок (2-3 дні). Штурмові рюкзаки менші і легші за експедиційні.

Як вибрати обсяг рюкзака для походу

По-перше, визначте, на який термін ви йдете у похід та які там будуть умови.

Якщо це 2-3-денний виїзд на природу або нетривалий лижний похід, підійде невеликий (до 80 літрів) безкаркасний штурмовий рюкзак.

Якщо ви, наприклад, вирушаєте в гори на 7-10 днів, знадобиться великий експедиційний рюкзак. Розраховуйте на те, що в нього потрібно вмістити не лише особисті речі, але ще й спорядження та запас продуктів.

По-друге, враховуйте пору року. Взимку доведеться брати із собою більш об'ємні та важкі речі. Той самий теплий спальник займає набагато більше обсягу, ніж тонкий літній. А крім нього ще потрібно обов'язково взяти товсту пінку та пуховку.

По-третє, якщо з вами в похід йдуть діти, вам потрібно буде нести ще й частину їхніх речей та спорядження. Тобто знадобиться рюкзак великого обсягу.

На що ще варто звернути увагу під час вибору туристичного рюкзака

1. Чи зручно користуватися замками та іншими застібками?
2. Чи достатньо зовнішніх кишень?
3. Чи є додаткові входи до основного “відсіку” рюкзака (наскільки зручно буде діставати речі з самого дна, або з середньої частини, якщо щось раптом знадобиться).
4. Чи можна регулювати лямки по висоті (це важливо для того, щоб можна було налаштувати рюкзак під ваше зростання)? Наскільки легко та зручно їх регулювати?



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.