Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Новини зі світу біатлону

Біатлон. Навіщо потрібні північноамериканські етапи?

На етапи до Північної Америки багато збірних привозять практично другий склад, винятки зазвичай складають спортсмени, які борються за Великий Кришталевий Глобус. Інші просто віддають перевагу підготовці в інших місцях. Чому так відбувається і чи не варто їх замінити на європейські етапи. Сьогодні про це й поговоримо.

Біатлон у США та Канаді за популярністю може порівнятись із популярністю бейсболу в нашій країні. В останні роки ситуація покращала, але не набагато. Напівпорожні трибуни, на які збирають усіх когось можливо і неможливо. І головне після європейських етапів у спортсменів настає акліматизація, яка заважає показувати гідні результати. Причому акліматизація виникає і після повернення назад до Європи, а попереду чемпіонат світу.

Головна причина проведення етапів у Північній Америці називається популяризація біатлону у різних країнах та на різних континентах. Добре, але чому саме два етапи, чому не залишити один, як мені здається, цілком би вистачило. Можна ще додати етапів в Азії та Африці. А що там біатлон популяризувати не потрібно. Про розвиток біатлону в Молдові можна прочитати тут: https://isport.ua/wintersports/6016819-dmitrij-torner-pridal-moschnyj-impuls-razvitiyu-biatlona-v-moldove.

Наприклад, головна причина поїздки Олександра Логінова до Америки це спроба не опуститься в кубку світу нижче за третє місце. У якому стані він на чемпіонаті світу залишається тільки гадати.

Олімпійська чемпіонка з лижних перегонів та дворазова олімпійська чемпіонка з біатлону Анфіса Резцова висловилася з приводу переходу лижниці Наталії Мекрюкової до біатлону.

«На практиці це було і в минулому, але ніхто не мав яскравих результатів. Наталя багато чого не знає, але, сподіваюся, все вийде. Людина може добре бігти, але стрілянину треба відпрацьовувати щонайменше п'ять років! Навіть через це я пройшла! Наталі не матиме цього часу. У неї плани зробити все відразу. Якщо Мекрюкова зараз піде до Шашилова, то не факт, що він їй допоможе. Нехай Наташа краще подумає та поспілкується з іншими біатлоністками» - цитує Резцову Sport24.

4 травня президент Федерації лижних перегонів Росії Олена Вяльбе підтвердила перехід Мекрюкової до біатлону. 21-річна спортсменка виступатиме під керівництвом старшого тренера жіночої збірної Росії Михайла Шашилова. У його тренерському штабі працював Олексій Шевченко – чоловік Мекрюкової.

Наталя не мала досвіду виступів у змаганнях з лижних перегонів на міжнародному рівні. На дорослому етапі своєї кар'єри російська спортсменка виграла золоту та срібну медалі національної першості цього сезону.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.