Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні плюси благодійності

Благодійність вже стала звичною для громадян багатьох країн, і набирає великої популярності в Україні. У нас в країні найчастіше допомагають хворим дітям. Багатьом із них потрібна фінансова допомога на лікування, оздоровлення чи реабілітацію при тяжких хворобах, яку не можуть надати ні батьки, ні держава. Розв'язання таких проблем беруть на себе благодійні фонди. 

До речі, якщо ви шукаєте надійний благодійний фонд, то радимо перейти на сайт https://guda.com.ua/ вже зараз.

Благодійність: бути чи не бути?

Багато благодійних фондів фінансують лікування, займаються закупівлею необхідних технічних апаратів та обладнання для підопічних. У кожного з них є шанс на одужання, і його не можна упускати!

Бажання займатися благодійністю викликано такими причинами:

  1. уроджений людський альтруїзм;
  2. бажання здобути визнання з боку суспільства;
  3. прохання родичів, колег, знайомих людей;
  4. віра у свої здібності змінити світ на краще;
  5. подяка за надану у минулому допомогу.

Відсутність бажання допомагати у людей зумовлена ​​такими факторами: недовіра до НПО, побоювання співпраці з аферистами та шахраями, а також переконання, що займатися благодійністю мають виключно багаті люди.

Плюси благодійності

Переваг у благодійності дуже багато. Розглянемо основні. А якщо ви хочете більш докладно дізнатися про життєдіяльність фонду Ігоря Гуди «Твори добро», то рекомендуємо перейти за посиланням https://guda.com.ua/news, не гаючи часу.

Фінанси

Крім зменшення податкового навантаження під час зайняття благодійністю багато компаній надають спонсорську підтримку іншим юридичним особам у вигляді: фінансової допомоги, опрацювання іміджу, ведення рекламної кампанії, залучення цільової аудиторії та інше. Цей вид благодійності не передбачає фінансової вигоди. Таким чином, спонсори популяризують свою продукцію. Крім того, компанії-благодійники:

  1. формують та підтримують імідж (доведено, що споживачі схильні до більшої підтримки компаній, які діляться частиною прибутку);
  2. розвивають стосунки зі всіма своїми працівниками;
  3. знаходять партнерів у бізнесі та співпрацюють з ними.

З фінансової точки зору, благодійність – це перевага, яка тягне за собою полегшення податкового навантаження поряд з просуванням продукції та доходів.

Особистісний фактор

Будь-яке пожертвування наділяє благодійників плюсами психологічного та фізіологічного характеру. Вони відчувають задоволення, а також:

  1. у них знижується стрес, зменшується ризик депресії;
  2. підвищується самооцінка, утворюється задоволеність своєю роботою, почуття насолоди від виконаного обов'язку;
  3. у рази покращується фізичне здоров'я;
  4. зменшуються негативні емоції;
  5. з'являється визнання оточуючих та соціальний статус;
  6. реалізується особистісний потенціал.

Волонтерство передбачає набуття нових знань, навичок, умінь, які можуть стати в нагоді в подальшому житті. Як правило, вони полегшують працевлаштування, вступ до ЗВО, розв'язують важливі проблеми. Волонтери часто подорожують, що робить їхнє життя більш осмисленим і насиченим. З'являється можливість вивчення іноземних мов, традицій та культур різних народів. Беручи участь у різноманітних акціях та заходах, вони розширюють коло спілкування, знайомляться з новими людьми, однодумцями, цікавими співрозмовниками та інше.

Сімейне виховання

Благодійність можна зарахувати до сімейних цінностей. Якщо у батьків добре серце, і вони допомагають благодійним фондам або безпосередньо нужденним дітям і дорослим, швидше за все, дитина наслідуватиме їх приклад. Вона ніколи не скривдить тварину, переведе літню людину через дорогу або придбає для неї продукти.

Робимо висновки

На відміну від тварин, у людей не повинно бути природного відбору. Необхідно допомагати всім, незалежно від переваг, перспектив та інших аспектів. Це і є справжній альтруїзм, найвища форма благодійності.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.