Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дитячу постільну білизну

Міцний сон дитини – мрія кожного з батьків. Як зробити так, щоб малюк добре спав усю ніч? Насамперед, правильно підібравши для нього постільна білизна. Перевірте, на що звертати увагу при покупці.

Грамотно підібрана на сайті 6gnomiv.com.ua постільна білизна – один із невід'ємних елементів гарного сну – як для дітей, так і для дорослих. Він не повинен бути надто товстим або надто тонким, що може спричинити дискомфорт і, як наслідок, неспокійний та порушений сон. Якщо ви хочете, щоб ваш малюк добре спав, варто враховувати не лише габарити та товщину постільної білизни, але й постільну білизну, що використовується для її виробництва. матеріал і навантаження що це гарантує.

ДИТЯЧА ПОСТІЛЬНА БІЛИЗНА – ЯК ВОНА ВПЛИВАЄ НА ЯКІСТЬ СНУ?

Сон дитини може бути дуже глибоким, а іноді й надзвичайно поверхневим. Він безперечно відрізняється від сну дорослої людини, якій зазвичай важче заснути і так само важко прокинутися. У випадку з новонародженим або дитиною у віці кількох місяців досить легкого шуму або навіть віддалення матері на мить, щоб забути про дрімоту. Їхня реакція на подразники зовсім інша, ніж у дорослих.

Тому, готуючи немовля до сну, варто подбати про обмеження раптових подразників, таких як яскраве світло або гучні, нерегулярні звуки до максимуму. Постійна помірна температура допомагає заснути. Про цей аспект можна подбати насамперед, вибравши правильну дитячу постільну білизну. Вона повинна зігрівати дитину, але не дуже сильно, що також не сприяє глибокому сну.

СЕРТИФІКАТИ, ЯКІ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВИСОКУ ЯКІСТЬ ДИТЯЧИХ КОМПЛЕКТІВ

Перш ніж перейти до опису матеріалів і наповнювачів, доступних на ринку, та їх переваг, варто згадати сертифікати, що свідчать про хорошу якість ковдри для малюка. Найбільш важливим є Еко Текс Стандарт 100, що засвідчують відсутність у продукті небезпечних хімічних речовин.

Також варто звернути увагу на інші сертифікати, які б підтверджували, що продукт пройшов випробування. Один з них може бути Сертифікат Brand and Child Institute або сертифікат Safe for Children, що засвідчує відсутність у складі шкідливих для дитини речовин, таких як формальдегід або Сертифікат перевірки типу ЄС, перевірка відповідності стандартам ЄС.

Якщо ви дбаєте про 100% органічний продукт, шукайте продукти зі стандартним сертифікатом OE XNUMX, які можна розміщувати тільки на тканинах з 100 % органічних бавовняних волокон. Це особливо важливо для батьків маленьких алергіків або дітей із чутливою шкірою. У свою чергу люди, які дбають про етичність покупок, повинні звертати увагу насамперед на сертифікат справедливої торгівлі. Продукція виготовлена з етичної сировини, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу та дитячій праці. Тим, кому близька екологія, варто шукати марковані продукти атестувати ДСТУ. Це сертифікат з дуже строгою процедурою присудження, що вирізняє продукти, виготовлені з екологічно чистих та органічних волокон.

ЯКА КОВДРА КРАЩА ДЛЯ МАЛЮКА – ЗВИЧАЙНА АБО СЕНСОРНА?

Сенсорні аксесуари впливають на багато органів чуття одночасно, що сприяє правильному розвитку дитини. Також серед постільних речей можна знайти сенсорний варіанти, які працюють обтяжуючий. Цей тип постільної білизни для дитини має витримувати 10-15% ваги дитини. Для чого це? Сенсорні ковдри злегка навантажують тіло малюка, стимулюючи пропріорецептивну систему, що відповідає навіть за правильне положення тіла уві сні. Такий вид постелі також відсікає малюка від зайвих подразників і просто заспокоює. Це особливо рекомендується для дітей, які страждають від гіперактивності або розладів аутистичного спектру, але також добре працюватиме і для інших дітей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.