Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка тканина для меблів найпрактичніша - поради фахівців

Центральним об'єктом кімнати, безсумнівно, є м'які меблі. Вибір дивану доволі складне завдання, бо нині покупцям доступний великий асортимент меблевих тканин. Тож з якої тканини слід придбати меблі, щоб отримати задоволення і від візуальних якостей, і від споживчих характеристик? Який матеріал закриває всі потреби і є найпрактичнішим?

Різновиди тканин і їхні споживчі властивості

Загальна характеристика тканини складається з таких елементів:

  • зовнішній вигляд;
  • міцність;
  • експлуатаційні характеристики (стійкість до дії сонячних променів, стійкість барвника, склад волокон, додаткова обробка, довговічність тощо);
  • тактильні відчуття.

Усе розмаїття оббивних тканин умовно ділиться на 3 категорії — штучні, синтетичні та натуральні. Останнім надається менше переваги, бо серед їхніх плюсів лише гіпоалергенність, повітропроникність (що є й у штучних) та екологічність.

Перейдемо до огляду найпопулярніших видів:

  1. Рогожка та мікророгожка. Доволі щільне, але м'яке фактурне полотно грубого чи тонкого плетіння, що може складатися з натуральних волокон із додаванням синтетичних. Характеризується довговічністю, гарною пружністю, зносостійкістю та легким очищенням. Вона не схильна до деформації та розривів, не мнеться. Серед вагомих плюсів ще й доступна ціна, екологічність та привабливий вигляд. 
  2. Велюр та мікровелюр. Щільний матеріал схожий на замшу та оксамит. Він має найвищі показники споживчих стандартів і користується зростаючим попитом, бо стійкий до стирання, має дихаючу структуру та вологовідштовхувальні властивості, стійкий до вигоряння, не поглинає запахи та чудово підходить для будинку з домашніми тваринами. Такий диван середньої вартості має неймовірну зовнішність і розмаїття кольорів.
  3. Жаккард та терможаккард (штучний шовк) — безворсове гладке полотно зі складним плетінням. Його специфіка полягає у красі та цікавих малюнках, надзвичайної міцності тканини. Цей матеріал щільний, практичний і довговічний, не піддається розтягуванню і перепадам температур. Також має відмінні показники зносостійкості, якості фарбування, гіпоалергенний і стійкий до мікроорганізмів.
  4. Екошкіра та екозамш — сучасні представники високих технологій на тканій основі, що мають особливе атласне плетіння ниток або «вилкою», що дозволяє зробити ворс. Вони характеризуються пружністю та еластичністю, морозостійкістю, стійкістю до вигоряння і стирання. Елегантні довговічні тканини, що мають помірну гігроскопічність і підходять навіть алергікам.
  5. Тканини Easy Clean — практичні текстурні тканини з високою зносостійкістю, не вбирають пил і бруд, мають захист від різноманітних пошкоджень і впливу ультрафіолету. Чудовий вибір для родин з дітьми чи тваринками, а їхня естетика натуральних кольорів легко вписується у будь-який інтер'єр.

На ринку тканин є багато гарних варіантів, що претендують на звання найпрактичніших. Вибираючи тканину для меблів, проаналізуйте, де вона буде розташована, які ваші потреби має закривати, і, у першу чергу, орієнтуйтеся власними вподобаннями.

Джерело info-kurs.com



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.