Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Відповідальне зберігання — що це таке

Відповідальне зберігання — це послуга, яка лише набирає популярності серед малого та середнього бізнесу. Хоча саме для малого та середнього бізнесу відповідь на зберігання є вигідною заміною оренди приміщення або організації власного складського простору. Ситуативна потреба у складському розміщенні ТМЦ також вирішується за допомогою відповідального складування, коли вантажі розміщуються на складі сторонньої компанії на невеликий період — від 1 дня.

Послуга складування вантажів під відповідальність третьої організації передбачає передачу ТМЦ до логістичного комплексу разом із відповідальністю їх збереження за обумовлену плату. Передача повноважень щодо складування товарно-матеріальних цінностей позбавить замовника від непотрібних турбот та дозволить зосередитися на важливих процесах бізнесу. Детальніше - на сайті https://ukrsklad.com.ua/ru/uslugi/otvetstvennoe-hranenie-kategoriya/.

Організація відповіді на зберігання включає наступні операції:

  1. наявність складського приміщення, придатного для розміщення в ньому товарів різних видів та з різними вимогами до їх складування (вентиляція, пожежна безпека, якість приміщення, підлоги, обладнання)
  2. купівля або оренда складської техніки (вилочний навантажувач, естакади, рохлі)
  3. найм персоналу для здійснення вантажно-розвантажувальних робіт, адміністративної роботи, складських операцій
  4. обладнання робочого місця для персоналу (офісні меблі, оргтехніка, комп'ютери)
  5. купівля програм обліку

Всі ці операції необхідно зробити і при звичайній оренді складу. Відповідальне зберігання дозволяє перекласти клопіт по організації складу на сторонню компанію, не витративши при цьому велику кількість коштів.

Правила відповідального зберігання ТМЦ

Перед тим, як прийняти вантаж під відповідне зберігання, між логістичним центром та замовником підписується договір про надання послуг. Після документального оформлення всіх домовленостей замовник здійснює поставку товарно-матеріальних цінностей на склад логістичного комплексу. Де ці цінності вивантажуються із транспортних засобів, проходять процедуру відбраковування. У разі виявлення шлюбу – цей факт підтверджується фото чи відео матеріалами та узгоджується із замовником.

Складський оператор оприбутковує в собі прийняті товари та переміщає їх у зону складування. Складування здійснюється відповідно до норм та стандартів, що пред'являються до зберігання саме цього товару. Компанія, що надає послуги відповіді, бере на себе всі ризики по псуванню ТМЦ і зобов'язується повернути товари власнику в належному вигляді.

Майно, що знаходиться на відповідному зберіганні за заявкою замовника, може проходити різні стадії обробки вантажів:

  1. комплектування
  2. розконсолідація
  3. консолідація партій ТМЦ
  4. відсортування
  5. формування палет

Відвантаження товарів здійснюється за заявками замовника представника компанії чи її клієнта.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.