Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Профільні труби - відмінності та сфера застосування

Металопрокат широко застосовується в будівництві у якості каркаса. Є велика кількість розмірів профільних труб, які можна вибрати по індивідуальним критеріям. Саме призначення виробів та поставлені цілі слугують основним мірилом вибору якісного металопрокату.

Де використовують профільні труби найчастіше?

Виготовлені із низьковуглецевої сталі, квадратні та прямокутні труби повсякчас використовуються у зварних металевих рамах, які витримують великі навантаження в різних напрямках.

Форми профільних труб добре підходять для багатовісного навантаження з однаковою геометрією разом з двома і більше осями поперечного розрізу. Це підвищує рівномірну міцність цих матеріалів, що дозволяє своєю чергою використовувати труби при будівництві різних конструкцій. Завдяки ребрам міцності підвищується надійність каркаса. А пустота всередині значно знижує вагу самої споруди.

Профільні труби широко використовуються:

  1. У якості опор в транспортній галузі – матеріал застосовують при будівництві кузовів вантажних автомобілів.
  2. При створенні меблів та в садово-парковій галузі.
  3. В сільському господарстві та при створенні спортивного обладнання.

Найбільше профільні труби затребувані в будівництві.  Вони використовуються при будівництві парників та теплиць, огорож, воріт та хвірток, навісів та бесідок. А також їх експлуатують в будівництві багатоквартирних споруд та промислових об’єктів. Завдяки своїй універсальності цей матеріал дозволяє втілювати в реальність практично будь-які дизайнерські мрії та задуми.

Особливості виготовлення профільних труб

Профільна труба випускається зі стінками різної товщини. Тонкостінний матеріал виготовляється із класифікованого металу з додержанням міжнародних стандартів та норм. Профільні труби виготовляються різних форм – квадратні, прямокутні, аркові, трикутні, овальні. Однак, попри великий сортамент, будь-який вид матеріалу знайшов свою нішу в будівництві, промисловості та побуті. На сучасній металобазі можна замовити не тільки різні форми матеріалу, а й різну кількість.

Профільні труби виготовляються двома способами – методом гарячого та холодного вальцювання. Перший варіант передбачає застосування спеціальних станків, а сам матеріал має цільну поверхню. холодновальцьовані труби мають зварний шов, але він ніяк не знижує їх функціональні характеристики.

Готові вироби обов’язково проходять контроль якості на відповідність встановленим параметрам – міцність, стійкість до деформації та інші навантаження, що й гарантує виробу довгий та бездоганний період експлуатації.

Якісна профільна труба вирізняється високим опором кручення, ударною в’язкістю, стійкістю до корозійних процесів, легкістю та зручністю у транспортуванні, гарною зварювальною адгезією, міцністю і стійкістю до деформації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.