Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Остеопластика: коли проводиться та яка буває?

Під остеопластикою розуміють комплекс хірургічних заходів, спрямованих на усунення дефіциту об'єму кісткової тканини для подальшого відновлення цілісності зубного ряду. Кістку нарощують із застосуванням аутотрансплантатів (власних тканин пацієнта), натуральних та синтетичних кістковозамінних матеріалів, бар'єрних мембран.

Показання

Необхідність у проведенні остеопластики виникає за наявності ділянок щелепи зі спадом або вродженим дефіцитом кісткового масиву, які заважають проведенню імплантації чи протезування зубів.

Це може знадобитися у випадках:

  1. сильного травмування щелепи;
  2. генетично обумовленої малої товщини кістки;
  3. віковий спад кісткової тканини;
  4. атрофія альвеолярного гребеня внаслідок патологій пародонту;
  5. тривалої відсутності зубів.

Доцільність проведення операції визначається за допомогою рентгенологічного дослідження порожнини рота. Тривимірна комп'ютерна томографія дає можливість лікарю оцінити товщину кісткової тканини, необхідність її нарощування, а також підібрати відповідний метод остеопластики.

Види остеопластики

У стоматології використовуються такі методи остеопластики:

  1. розщеплення альвеолярного відростка – проводиться за нормальної висоти кістки з ціллю її розширення. Для цього лікар робить розпил кістки, розсуває її частини на ширину, що бракує, і закладає остеопластичний матеріал;
  2. пересадка кісткового блоку – виконується при недостатній висоті та ширині кістки. З цією метою донорський матеріал з інших ділянок (область зубів мудрості, підборіддя самого пацієнта) трансплантується в зону дефіциту і згодом приживляється там;
  3. спрямована кісткова регенерація – у дефектну зону вводять остеоплатичний матеріал і фіксують його за допомогою спеціальної мембрани. Навколо імплантату поступово формуються судини та нова кісткова тканина. Так, протягом 2 -6 місяців штучний матеріал повністю заміщається;
  4. синусліфтинг – проводиться у разі потреби нарощування кістки на верхній щелепі. Для цього виконується або перфорація бічної стінки щелепи, або просвердлюється лунка, потім лікар відсуває дно гайморових пазух і в простір, що утворився, вводить остеопластичний матеріал.

Незалежно від методу остеопластики, активне загоєння рани займає близько 2 тижнів. Протягом цього періоду лікар призначає прийом знеболювальних та протизапальних препаратів. Рекомендується уникати механічного та термічного впливу на прооперовану область.

Лікарі стоматологічної клініки Мед-Део мають великий досвід у проведенні остеопластики, з використанням сучасних методів та технологій. Під час візиту лікар проведе огляд та визначить, чи дійсно необхідна остеопластика, та яка саме. Ви також отримаєте рекомендації та повну консультацію по відновленню після операції.

Стоматологічна клініка Мед-Део має декілька відділень у місті Києві, що розташовані у різних районах для зручності пацієнтів. Також, на сайті Мед-Део постійно оновлюються акційні пропозиції, що допоможуть заощадити кошти на лікуванні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.