Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інструкція з розмитнення посилки фіз. особами

Для успішного проходження митного оформлення потрібно правильно підготувати весь пакет документів. Після цього проводиться огляд вантажу. Це робиться для того, щоб звірити дані, зазначені у декларації, з тим, що справді є вмістом вантажу.

Робити це потрібно до початку оформлення на митниці, оскільки при знаходженні помилок у документах чи якихось неточностях заявнику може бути призначений штраф.  В особливо важких випадках вантаж може бути конфісковано.

*Повна інструкція з усіма нюансами: скільки потрібно сплатити податків, як рахувати? куди платити ? як платити? приклади документів та для отримання безкоштовної консультації – читайте в цій інструкції.

Після цього заявник заповнює декларацію та подає її до митних органів. Громадянин повинен сплатити всі належні податки. Наприкінці проходження всіх процедур може отримати свою посилку.

Вартість розмитнення посилки

Ціна митного оформлення безпосередньо пов'язана з вартістю самої посилки. Якщо вантаж не призначений для комерційного використання, а одержувачем є проста фізична особа, то порядок нарахування податків має такий вигляд:

  1. За вантажі, вартість яких не перевищує 150 євро, податки сплачувати не треба.
  2. За посилку, чия вартість знаходиться в межах більше 150 євро, необхідно сплатити ПДВ.
  3. Якщо вартість вантажу перевищує 150 євро, одержувач повинен заплатити мито в розмірі 10% і ПДВ 20% від ціни всієї посилки.

Розмитнення вантажів має свої особливості, які впливають на розмір сплачуваних податків і зборів. Наприклад, якщо процес доставки оплачений відправником, то ця сума не входить у вартість посилки. Виходить, податки за це платити не треба.

І навпаки, коли доставку оплачує одержувач, витрати на неї додаються до вартості самої посилки. І саме з цієї суми одержувач платитиме податки та мита.

Одержувач може самостійно займатися всім оформленням та вивчати тонкощі митного законодавства. Однак є й інший варіант: процес розмитнення можна довірити митному брокеру, який є спеціалістом з роботи з митницею. Тоді розмитнення пройде швидше, позбавить одержувача затримок, проблем з оформленням.

Документи для розмитнення посилок

Для процедури митного оформлення одержувач повинен мати певний пакет документів. У людини має бути паспорт, або інший документ, що його замінює. Це може бути довідка переселенця або посвідка про ПМП.
Громадянин пред'являє на митниці свій індивідуальний податковий номер (ІПН).
При собі на митниці потрібно мати договір купівлі-продажу. Під час оформлення подається транспортна накладна на товар.
Джерело https://tamognia-prosto.com.ua/
Безкоштовна первинна консультація за телефоном 097-257-66-60
чи у нас в офісі м. Київ, вул. Григоренка 39б оф 40.
вул. Підвисоцького 1/27 оф 13



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.