Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо рюкзак для риболовлі та все для риболовлі та туризму: що потрібно знати

Серед безлічі різних рюкзаків, якими затоплений наш сучасний ринок, людині, далекої від полювання, альпінізму та іншого активного туризму буває непросто вибрати собі свій перший рюкзак. Адже якщо людина не займалася нічим, що вимагає перенесення певних речей на своїх плечах на далекі чи не дуже далекі відстані, то їй краще до вибору такого екіпіровки підготуватися, щоб не купити собі щось не зовсім підходяще, малокорисне чи зовсім непотрібне.

Можна, звичайно, умовно поділити всі існуючі види рюкзаків на окремі типи за певними характеристиками. Але така класифікація так і залишиться досить умовною, оскільки дуже багато елементів сьогодні перемішалися в проектуванні і подальшому пошитті різних моделей. Все це витівки маркетингу, коли задля збільшення продажів виробники йдуть на будь-які хитрощі, аби привернути увагу потенційних покупців до своєї продукції.

Коли потрібний туристичний рюкзак?

Це за часів моєї радянської молодості все було просто – рюкзаки ділилися буквально на три типи – армійські речові мішки, власне рюкзаки (переважно брезентові) та рідкісний на той час вигляд – туристичні рюкзаки (частіше рамні). Сьогодні все набагато складніше та цікавіше - читати далі, як правильно вибрати все для риболовлі, можна за посиланням. До речі, великі туристичні рюкзаки сьогодні теж стоять особняком, і саме цей типаж можна назвати окремим типом рюкзаків. Так, вони відрізняються один від одного, але здебільшого обсягом та матеріалами, конструктивно ж їх схожість пояснюється відпрацьованими роками дослідженнями, рекомендаціями та відгуками самих мандрівників, що й призвело до становлення певних стандартів у цій галузі виробництва.

Якщо нам потрібен рюкзак для транспортування великого обсягу речей, то вибирати його якраз треба з-поміж таких великих туристичних рюкзаків, вибравши найбільш підходящий за обсягом. Що стосується ціни, то чим частіше і довше ви збираєтеся користуватися таким рюкзаком, то тим дорожче рюкзак вам варто розглядати для покупки, бо чим вища ціна і відоміший виробник, тим вища якість матеріалів, пошиття та фурнітури, ніяких особливих складнощів. Подібні моделі рідко стають рибальськими, але є і такий відсоток рибалок-екстремалів, що забираються в глиб тайги з рушницею та вудкою, наметом і спальним мішком, щоб скуштувати тиждень-другий справжньої чоловічої романтики та пригод.

У чому перевага рибальського рюкзака?

Основна ж маса рибалок у переважній своїй більшості воліє рибалити в більш комфортних умовах, часто недалеко відходячи від своїх авто. В цьому випадку ніякий рюкзак їм не потрібний. Але якщо рибалок вирішує вирушити вздовж річки, берегом або човном, у невеликий вояж на кілька годин, то йому вже потрібно якось транспортувати крім снастей ще й продукти з термосом, куртку або плащ на випадок несподіваного дощу, цілком можливо – фотокамеру, адже сьогодні ми всі не проти поділитися якісними знімками з друзями у соцмережах.

Крім того, вирушаючи в похід навіть на кілька кілометрів, варто запастися невеликою аптечкою, адже бите скло, змії, шершні, порізи про осоку та інші небезпечні пригоди зустрічаються не лише у сибірській тайзі, а й у звичайному тихому Підмосков'ї. І взагалі, дуже зручно скласти весь свій похідний скарб в один компактний рюкзачок і закинути його за спину, щоб руки були вільні і ніщо не заважало справлятися зі спінінгом, нахлистом, тенкарою, поплавцевою або якоюсь іншою снастью.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.