Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості та переваги механічних тонометрів

Тонометр – це медичний пристрій, який дозволяє вимірювати артеріальний тиск. Зверніть увагу, що рекомендується проводити вимірювання регулярно, оскільки знижені або підвищені показники можуть спричинити інфаркт та інші серйозні проблеми зі здоров'ям. Придбати тонометри можна на сайті спеціалізованого інтернет-магазину або в аптеці. Є два основні види пристрою: механічні та електронні. Механічні не такі зручні у використанні, але це свого роду класика, яка не обманює. У той час, як автоматичні моделі можуть спотворювати показники. Електронні прилади зазвичай бувають автоматичні або напівавтоматичні.

 

Розглянемо, які переваги мають механічні тонометри, що важливо врахувати під час використання. А якщо ви хочете придбати  механічний тонометр Gamma 700К, радимо перейти за посиланням https://shop.medhouse-group.com.ua/ru/medychna-tekhnika/tonometry/mekhanichni/mekhanichnyj-tonometr-700k.html вже зараз.

Основні плюси

Незважаючи на практичність електронних тонометрів, механічні моделі не виходять з ужитку, оскільки мають такі переваги використання:

  1. Низька вартість. Механічні моделі значно дешевші за електронні аналоги, саме тому застосовуються в поліклініках, лікарнях та в побуті;
  2. Точність. Навіть якщо ви придбаєте дорогий автоматичний електронний прилад, то в його точності бути впевненими не можна. У той час як механічні прості моделі вважаються найточнішими;
  3. Для роботи не потрібно використовувати адаптер або батарейки. Він функціонуватиме у будь-якому місці без додаткових джерел;
  4. Використовується вже давно, перевірено часом. Перший механічний тонометр був винайдений ще в 1881 році.

Мінуси

Основний мінус використання механічного тонометра у тому, що ним потрібно правильно користуватися. Для цього потрібна вправність і деякі вміння. Наприклад, якщо ви занадто швидко або повільно здуваєте манжету, то показники все ж таки можуть бути неточними. Потрібно вибрати середній темп та уважно стежити за показниками. Також потрібно правильно встановлювати манжету. Вона обов'язково має стикатися з артерією.

Другий мінус полягає в тому, що механічний тонометр не має ніяких додаткових опцій, у той час як електронний прилад здатний вимірювати пульс, визначати, якщо аритмія і таке інше.

Не рекомендується використовувати такий пристрій тим, хто має проблеми зі слухом, оскільки почути тони серця у фонендоскопі буде досить складно. У такому разі найкраще вибрати електронний автоматичний або напівавтоматичний прилад.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.