Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Варіанти роботи у Польщі для українців

Легальне працевлаштування у Польщі цікавить багатьох українців, що підтверджується збільшенням кількості працівників на польських підприємствах. З кожним роком дедалі більше національних претендентів мігрують за кордон з метою знайти високооплачувану вакансію. Уряд дружньої держави у свою чергу створює максимально комфортні умови для перетину кордонів та пошуку роботи.

Основні переваги працевлаштування у Польщі

робота в Польщі на будівництвіРобота в Польщі є чудовим варіантом для українців та має низку переваг:

  1. Особистий розвиток. У європейській країні українець може познайомитися з культурою та традиціями корінного населення, завести цікаві знайомства та стати частиною суспільства.
  2. Простота працевлаштування. Іноземний претендент зможе знайти роботу в Польщі без посередників всього за кілька днів. Щодня список вакансій поповнюється, і це стосується всіх сфер діяльності.
  3. Різноманітність вакансій. Ринок праці наповнений тисячами пропозицій від будівельних, маркетингових, медичних та фінансових компаній. Просто введіть у пошуковику «шукаю роботу в Польщі» та ознайомтеся з пропозиціями. Всю актуальну інформацію щодо вакансій та вимог ви зможете знайти на безкоштовному порталі «Ukraincy Do Pracy».
  4. Високі зарплати. Рівень доходу у поляків у рази вищий, що дозволяє за порівняно короткий проміжок часу накопичити солідну суму. Багато чоловіків та жінок їдуть на роботу за кордон на літній сезон і привозять додому кілька тисяч євро.
  5. Життя у Європі. Ставши частиною європейського суспільства, українець згодом може претендувати на посвідку на проживання.

Найцікавіші пропозиції від польських наймачів

робота в Польщі на поліЯкщо ви не знаєте, як знайти роботу в Польщі, зверніться до представників кадрового агентства і вони зорієнтують вас на ринку праці. Якщо ж шукати самостійно, варто знати, що найпопулярнішими місцями для працевлаштування є:

  1. Будівельні компанії. Завжди потрібні різнороби, архітектори, малярі, штукатури, теслярі та інші спеціалісти.
  2. Місця громадського харчування. Численні кафе, ресторани, бістро та піцерії набирають офіціантів, барменів, кухарів та помічників по кухні.
  3. Готелі та хостели. Здобувачі віком від 18 років можуть влаштуватися на посади прибиральників, покоївок, посудомийок та прачок.
  4. Сільське господарство. На сезон фермери шукають збирачів урожаю, співробітників у теплиці та помічників по господарству. До обов'язків може входити: сортування та пакування овочів та ягід, догляд за культурами, догляд за тваринами та інше.

Вимоги до кандидатів на працевлаштування

На робочі посади приймають людей без досвіду та освіти. Якщо ж кандидата цікавлять більш престижні вакансії, наприклад, у сфері обслуговування, ІТ, медичних та юридичних установах, вимоги до нього будуть дещо вищими. У деяких випадках український спеціаліст конкретної галузі, який бажає працювати в Польщі, зобов'язаний довести свою кваліфікацію й навіть пройти стажування та скласти іспити. Це стосується медичного персоналу та юристів.

Знання польської та англійської буде величезною перевагою кандидата. Багато вакансій передбачають спілкування з людьми, тому без знання розмовної польської виконувати свої обов'язки співробітник просто не зможе. Це стосується адміністраторів, касирів, продавців, банківських працівників та медичного персоналу. Програмісти зобов'язані володіти англійською і це правило загальне у всіх країнах світу.

Не маючи стажу, вищої освіти та навичок польської мови, іноземний претендент все одно зможе знайти гідну роботу. Головне в цьому питанні - бажання та прагнення. Більшість українців через пару місяців живого спілкування з місцевим населенням вже можуть висловлюватись польською.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.