Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Газові пальники - що треба враховувати при виборі

Газові пальники

Газові пальники - пристрої, що створює контрольоване полум'я шляхом змішування паливного газу з повітрям і забезпечує займання і горіння. Газові пальники користуються великою популярністю і широко використовуються під час приготування їжі під час туристичних походів та відпочинку на природі, для виконання паяльних та зварювальних робіт, нагрівання різних деталей, для випалення дерев'яних конструкцій для знищення грибка, плісняви та комах шкідників, для розпалювання дров та деревного вугілля в печах, камінах та мангалах. Завдяки використанню сучасних матеріалів газові пальники стали мати меншу вагу та стали більш ефективними у роботі.

Покращена конструкція сучасних газових балонів дозволила підвищити тиск газу всередині балона, що забезпечує більш стабільну роботу пальників у різних умовах. Сучасні газові пальники працюють від газових балонів з газовою сумішшю, що містить ізобутан, пропан і бутан. Гази, що входять до складу газової суміші, мають різні температури кипіння, що забезпечує стабільну роботу пальників у широкому діапазоні температур. Всі ці фактори призвели до збільшення популярності та більш поширеності газових пальників серед ширшого кола споживачів. Такий товар, як горелка туристическая, особливо актуальний в сьогоденній ситуації.

Переваги газових пальників

Газові пальники мають цілу низку істотних переваг:

  1. Газові пальники мають компактні розміри та легку вагу.
  2. Газові пальники прості у використанні та не потребують складного технічного обслуговування.
  3. Газові суміші, що використовуються як паливо для газових пальників, мають більш високу енергетичну цінність (близько 11900 ккал/кг), ніж бензин і гас, і забезпечують нижчу витрату палива.
  4. При горінні газова суміш не коптить і не виділяє запаху, при горінні газової суміші утворюється лише чадний та вуглекислий гази та водяна пара.

Недоліки газових пальників

Газові пальники мають свої недоліки:

  1. Газові пальники нестабільно працюють при негативних температурах, сучасні газові суміші та конструкція пальників та балонів дозволяє використовувати їх при температурах до -22C, за більш низьких температур рекомендується використовувати пальники на рідкому паливі.
  2. Балони до газових пальників мають велику питому вагу щодо ваги газу, що вміщується в них, так як вони повинні витримувати високий тиск газової суміші, що міститься в них. перед користувачами часто стоїть завдання грамотної утилізації балонів у польових умовах, що не завжди можливе з міркувань екології та етики.
  3. Нестабільна робота газового пальника при невеликій кількості газової суміші в балоні через падіння тиску всередині балона в міру виходу газу з балона.
  4. Досить висока вартість газу в змінних газових балонах, порівняно з дешевшими бензином або гасом.
  5. Газові балони через високий тиск усередині заборонені до провезення в літаках.
  6. Під час тривалих автономних туристичних походів постає проблема екологічної утилізації використаних газових балонів.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.