Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кросовер Toyota Highlander: всі плюси та мінуси

Кросовер Toyota Highlander – це хороша альтернатива автомобілям Toyota Land Cruiser Prado, Ford Explorer, Mitsubishi Pajero та Nissan Patrol. У цього кросовера багато плюсів та мало мінусів.

Популярність кросоверів та позашляховиків в Україні з кожним роком зростає і все більше автолюбителів зупиняють свій вибір не на звичних легковиках, а на моделях з кузовом SUV. Одним з таких популярних кросоверів на українському ринку є тойота хайлендер, модель з японським корінням, побудована на тій же платформі, що і популярний представницький седан бренду Toyota Camry.

Донедавна Toyota Highlander залишався темною конячкою в асортименті Toyota в Україні, на відміну від тих же Land Cruiser або RAV4. Зараз на українському ринку продається четверте покоління Toyota Highlander з атмосферним шестициліндровим мотором на 3,5 літра. У Toyota Highlander, як і у будь-якого іншого автомобіля, є свої переваги та недоліки. І якщо ви розглядаєте цю модель як своє наступне авто, то вам напевно буде цікаво дізнатися про них, а також радимо відвідати сайт дилерського центру Тойота Центр Київ "ВІДІ Автострада".

Переваги Toyota Highlander:

  1. Просторий та зручний салон. Оскільки Toyota Highlander належить до категорії повнорозмірних кросоверів, то не дивно, що всередині у нього досить просторо, причому для пасажирів різного росту та ваги. Модель має комфортні сидіння, багатозонний клімат-контроль, величезну кількість ніш, кілька підсклянників і навіть маленький столик, який ховається в підлокітнику. На окрему увагу заслуговує крісло водія з великою кількістю регулювань.
  2. Місткий багажник. Багажник в авто підходить салону - такий же великий і місткий з великою кількістю відсіків для зберігання. А якщо і цього здасться мало, то задні сидіння можна скласти в «рівну підлогу», тим більше збільшивши обсяг багажного відділення.
  3. Високоякісне ЛФП. Міцне лакофарбове покриття - один із безперечних плюсів цієї моделі. Кузов стійкий до сколів та подряпин навіть при жорсткій експлуатації.
  4. Потужний двигун. Як уже говорилося, Toyota Highlander в Україні продається з 3,5-літровим двигуном потужністю 249 к.с., що робить кросовер різким і швидким. На розгін від нуля до сотні потрібно лише 8,8 секунди.
  5. М'яка підвіска. Модель побудована на платформі Toyota K та має досить комфортну підвіску, яка буквально ковтає всі нерівності дорожнього покриття. Та й на бездоріжжі вона непогано себе зарекомендувала.
  6. Хороша коробка передач. Модель обладнана сучасною автоматичною коробкою перемикання передач з плавними та чіткими перемиканнями. Вона здатна підлаштовуватись під стиль їзди водія.
  7. Висока керованість. Автомобіль добре управляється і входить у повороти навіть на високій швидкості.
  8. Висока ліквідність. Як і більшість автомобілів Toyota, Highlander високо цінується на вторинному ринку і, на відміну від конкурентів, повільно втрачає вартість, тому проблем з продажем не буде.

Недоліки Toyota Highlander:

  1. Гальма. Це, мабуть, головний мінус Toyota Highlander. Втім, більшість позашляховиків та кросоверів цієї японської марки не можуть похвалитися хорошими гальмами. Тому сівши за кермо Toyota Highlander, слід пам'ятати про довгу гальмівний шлях і намагатися пригальмовувати завчасно.
  2. Погана шумоізоляція. На відміну від німців, японські автомобілі ніколи не славилися хорошою шумоізоляцією. І Toyota Highlander не є винятком. Однак розв'язати цю проблему можна встановленням додаткової шумоізоляції.
  3. Висока витрата палива. 3,5-літровий двигун Toyota Highlander досить ненажерливий, тому витрати на заправку будуть явно більшими, ніж на авто з меншим об'ємом.
  4. Занадто жорсткий пластик і проста для авто такого класу аудіосистема. Тут коментарі зайві.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.