Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості використання лагів

Алюмінієва лага – конструктивний елемент терасної системи, на який кріпиться терасна дошка. Лага виготовляється з деревного борошна та полімеру, а також високотехнологічних компонентів, які надають виробу естетичність, сприяючи захисту та стійкості виробу до зовнішнього атмосферного впливу.

Вибирати лагу рекомендуємо в залежності від особливостей експлуатації та передбачуваного навантаження на терасну систему. Монтажна пустотіла лага — ідеальний варіант для приватних терас, зон відпочинку та басейнів.

Щоб підлогове покриття прослужило тривало, і було довговічним, підлогові дошки не звучали й не прогиналися під ногами, потрібно заздалегідь відмінно розрахувати всі норми конструкції, у тому числі на якій відстані ви запланували укладати лаги підлоги. Від точності зазначеного розрахунку може залежати як зносостійкість, а й кількість використаного матеріалу, а ймовірно і сума робіт. Щоб придбати такий товар, як лаги алюминиевые — переходьте за посиланням.

Чому лаги головні? Потреба використання лаг при укладанні підлоги обґрунтована їхньою основною функцією. Вони необхідні для формування рівної поверхні для наступних робіт. Водночас короб, розміщений під підлогою, цілком може вирішувати ряд інших завдань. Ці компоненти створюють умови для вентиляції нижньої частини настилу, що знижує можливість гниття дощок. Зроблена з колод основа особливо необхідна в приміщеннях, де підлога передбачається укладати по ґрунту або присутня волога, яка може дійсно пошкодити систему навіть за наявності кращого чорнової підлоги.

Бруски, які зазвичай укладають між настилом і основою, допомагають створити унікальне вільне місце — незвичайний буфер, що підвищує звукоізоляційні функції підлоги. Це вільне місце аналогічно грає ще одну необхідну роль. Власне, сюди прокладається термоізоляційний матеріал, а в певних випадках і конструкторські комунікації. Лаги цілком успішно справляються зі своїм завданням, хоч і поміщаються на нерівномірну основу. Точки опори, створені в результаті використання та розташовані на призначеній відстані, допомагають забезпечити міцну підлогу.

Масштаби дерев'яних балок. Ширина та довжина лаг підлоги — це їх генеральні характеристики, які можуть враховуватися під час підбору будматеріалу для зведення дерев'яного каркаса. У процесі організації збірних робіт при прямокутній формі бруси кладуть на ребро, щоб надати зробленої з колод конструкції потрібну жорсткість. При цьому коли робляться лаги для підлоги, розмір бруса повинен бути наступним: ширина у 2 рази менша за висоту. Визначення довжини, цей параметр залежить від площі початку. Щоправда, при виборі дощок для підлоги розмір визначається з урахуванням виробничих отворів, оскільки відстань між балками та стіною має бути близько 5 см.

Скажімо, при укладанні на бетонну основу, навіть із покриттям чудової виробничої якості, рекомендується укладати лаги. Для них можна застосовувати дощечки завтовшки 40-50 мм. Невідповідно зміцнювати підлогу прямо до бетонованої основи. Такий метод може зіпсувати бетон, зруйнувати цілісність укосу. Під час експлуатації кріплення може ослабнути від перепадів температур та значних механічних навантажень, бетон розламуватиметься.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.