Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що варто звернути увагу при виборі смартфона?

Технології розвиваються і буквально щомісяця можна зустріти одну-дві новинки у лінійці смартфонів. Якщо ви не фанат якогось бренду, то вам, як і багатьом користувачам, буде складно розібратися серед цієї різноманітності.

Ми розповімо, на що варто звертати увагу, щоб придбати смартфони за хорошою ціною з необхідними характеристиками.

На що звертати увагу насамперед?

Яскравий цікавий дизайн привертає увагу, але не варто купувати пристрій, виходячи тільки з цього. Найголовніше ретельно вивчити характеристики, від яких безпосередньо залежить якість смартфона: термін служби, швидкість роботи, а також потужність акумулятора.

Головні характеристики смартфона:

  1. Процесор - так званий мозок пристрою, чим він потужніший, то краще і швидше працюватиме смартфон. В цей час більшість пристроїв має від 4 до 8 ядер у процесорі. Чим їх більше, тим краще. Також важливо відзначити частоту роботи, вона не повинна бути меншою за 1,2 ГГц.
  2. Пам'ять пристрою - вона розбивається на вбудовану та оперативну, природно, чим її більше, тим краще. Розглядайте варіанти з наступними параметрами: щонайменше 6 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ вбудованої. Також рекомендуємо віддати перевагу моделям, куди можна вставити флешкарту.
  3. Акумулятор - чим він потужніший, тим довше працюватиме смартфон. Мінімальна потужність батареї, від якої варто відштовхуватися - 3000 мАг.
  4. Камера - один із показників, на який багато хто звертає увагу в першу чергу, тому що робити фото та відео, а також спілкуватися по відео зв'язку - невід'ємна частина сучасного життя. Чим краща камера, тим якісніше зображення.
  5. Дисплей - він займає половину площі телефону, знаходиться в постійному контакті й саме від нього залежить комфорт під час перегляду інформації на телефоні. Головні параметри дисплея: роздільна здатність (чіткість та якість зображення), діагональ (розмір) та тип дисплея.
  6. Операційна система. Існує кілька варіантів. iOS і Android є найбільш поширеними, що краще - сказати важко, більше варто покладатися на справу звички та смаку, але відмінності все-таки є, якщо у вас немає переваг, то вивчіть кожну із систем.

Рекомендуємо перед покупкою визначити, які саме параметри вам необхідні при експлуатації смартфона: великий обсяг пам'яті, чіткість зображення, великий екран або висока потужність батареї. Не варто гнатися за всім відразу, так ви або довго знаходитиметеся в пошуку, або витратите більше грошей, ніж хотілося б.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.