Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати повербанк

З технологічним прогресом у нашому розпорядженні виявляється все більше автономних пристроїв, що працюють від вбудованого акумулятора. При цьому далеко не завжди є час і можливість підключення їх до мережі, тому доводиться вдаватися до альтернативних методів, а саме повербанків.

Місткість батареї

Місткість батареї - це основний показник, що визначає, скільки разів ви зможете зарядити свій пристрій. Вимірюється ємність у міліампер-годинниках (mAh). Чим більша ємність, тим більше зарядів ви отримаєте від повербанку, купити який можна на сайті https://smartcom.pro/.

Однак тут не все так просто та однозначно. Номінальна ємність акумулятора – далеко не об'єктивний параметр. мАг - це лише кількість міліампер, які пристрій здатний видати за 1 годину. Важливим параметром є напруга.

Приклад: стандартна вихідна напруга у повербанків, як правило, дорівнює 3.7 В. Від нього вже вважається показник мАг. Тобто портативний зарядник видаватиме 10 000 мАч при напрузі 3.7 В. Але суть у тому, що жоден сучасний девайс, що працює від USB-зарядки не сприймає менше 5 В. Це означає, що заряднику потрібно перетворити силу струму в напругу, а значить знизити обсяг. Обов'язково враховуйте це при виборі, а якщо не хочеться вираховувати справжній обсяг, просто беріть пристрій із запасом 40%-60% від спочатку необхідного.

Вихідна напруга та струм

Вихідна напруга та сила струму – це параметри, які визначають, наскільки швидко пристрій зарядиться. Деякі повербанки мають швидку зарядку, яка може зарядити ваш пристрій у кілька разів швидше, ніж стандартний девайс. Дивіться, щоб вони підтримували відповідний протокол (Quick Charge, Fast Charge, Power Delivery і т.д.).

Швидка зарядка це, звичайно, добре, але важливо, щоб вона була не повільнішою за звичайну. Для цього краще порівняти показники вашого оригінального блоку живлення із показниками повербанку на виході. В ідеалі вони повинні збігатися або відрізнятися у бік портативного зарядника. На замітку можна взяти такі стандарти:

  1. 0.5А – 1А – підходить для зарядки девайсів з невеликим акумулятором (наприклад, навушники);
  2. 1А – 2А – смартфони;
  3. 2А – 3А – сучасні смартфони зі швидкою зарядкою, планшети, ноутбуки;
  4. 5В – 9В – стандартна зарядка: від компактних девайсів до смартфонів;

По напрузі також можу виділити кілька основних категорій:

  1. 5В – 9В – стандартна зарядка: від компактних девайсів до смартфонів;
  2. 9В – 12В – швидка зарядка для смартфонів;
  3. 12+ – ультра-швидка зарядка для смартфонів/планшетів або стандартна для ноутбуків.

Підсумкова потужність зарядника виходить з цих 2 параметрів, а саме: Потужність (Вт) = Сила струму (А) x Напруга (В)

Якщо вихідна потужність буде більшою, ніж потрібно вашому девайсу, то мережевий контролер просто обмежить її до потрібного значення. Якщо потужність буде меншою, то й час заряджання відповідно збільшиться.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.