Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Використання пінопласту у будівництві

Сьогодні утеплення пінопластом – це один із найпопулярніших методів теплоізоляції будівель. Які властивості має пінопласт і як його використовують на будмайданчиках – відповіді у статті.

Переваги пінопласту

Найпопулярнішим матеріалом, який використовується професіоналами при будівництві або ремонті квартир і будинків, є пінопласт. Він має безліч переваг, і основні з них:

  1. термозахист,
  2. звукоізоляція,
  3. низька ціна,
  4. простота транспортування та монтажу.

Варто зазначити, що пінопласт нетоксичний та нешкідливий для здоров'я людини. Він міцний і легкий, і водночас його легко обробляти та монтувати.

Винайдення та процес створення пінопласту

Пінопласт був винайдений у Німеччині у 1951 році. Тоді його називали «полістиролом». Це білий вологостійкий матеріал, який не виділяє шкідливих сполук. Процес його створення наступний: гранули полістиролу містять спінювач, і в результаті їх спінювання утворюється пінопласт. Спінювання зазвичай досягається нагріванням гранул парою. Це призводить до випаровування пентану і зниження його тиску. Таким чином, під тиском кулі також розширюються та утворюють кульки з полістиролу. Потім вони запресовуються у форму, де склеюються за допомогою пари. Після розриву пінополістиролу між кульками залишаються помітні повітряні порожнечі.

Властивості та види пінопласту

Виробництво цього матеріалу не потребує високих температур та великої кількості палива. Завдяки цьому можна сказати, що полістирол є екологічним матеріалом. Він не піддається впливу багатьох органічних розчинників (наприклад, ацетону або ароматичних розчинників), олій та жирів. Не входить у хімічні реакції з твердими будівельними матеріалами. Стійкий до дії наступних речовин:

  1. вода;
  2. сольові розчини;
  3. добрива;
  4. моторна олива;
  5. луги;
  6. фекалії;
  7. молоко;
  8. кислоти (соляна 35%, оцтова до 50% і сірчана до 95%);
  9. слабкі кислоти (молочна, вуглекисла, гумінова);
  10. спирти (метиловий та етиловий).

Він також містить антипірен для самозгасання протягом 4 секунд. Система утеплення із застосуванням пінопласту, визнана як така, що не розповсюджує вогонь.

В даний час на ринку можна знайти чотири види пінопласту:

  1. фасадний;
  2. підлоговий;
  3. фундаментний;
  4. покрівельний.

До речі, якщо вас також цікавлять інші ізоляційні матеріали, радимо відвідати інтернет-магазин «Пінопласт-Плюс».

Застосування пінопласту у будівництві

Як вже було сказано, у будівництві пінопласт в основному використовується як ізоляційний матеріал (хоча це не єдине його застосування). Його використовують, наприклад, для утеплення плоских та похилих дахів. Дах - це найбільша площа, яка дозволяє відводити тепло. Тому хороша теплоізоляція має вирішальне значення для економії будинку та підтримки здорового мікроклімату. Будинки, утеплені пінопластом, – вже давно звичайне явище. Утеплення зовнішніх стін може проводитися як з боку фасаду, так і зсередини. Пінополістирол також добре підійде для утеплення стелі в неопалюваних приміщеннях, таких як гаражі або склади. Утеплювач із шару пінопласту може бути також і на підлозі – він незамінний на перших поверхах.

Коли люди скаржаться на шум з інших кімнат, як звукоізоляцію використовують знову-таки пінопласт. Це надзвичайно корисний матеріал, оскільки надмірний шум ззовні заважає і роботі, і нічному хорошому сну.

Майже будь-яку поверхню можна утеплити пінопластом. Це відносно недорогий матеріал і оскільки його можна назвати «старожилом» на будівельному ринку, принципи його монтажу добре відомі, а його робота – передбачувана.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.